Turcan (Muncă) anunţă SCĂDEREA ratei șomajului: Peste 100.000 de contracte noi de muncă, în ultimele trei luni

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat luni că, în ultimele trei luni, au fost înregistrate aproximativ 100.000 de contracte noi de muncă și au apărut circa 54.000 de angajatori noi.

Scăderea ratei şomajului, crearea de locuri de muncă şi creşterea numărului de angajatori reprezintă obiective importante ale Ministerului Muncii. Doar în ultimele trei luni, deci începând cu acest an, avem o scădere a ratei şomajului cu 0,2%, o apariţie a aproximativ cred că 54.000 de angajatori noi şi, de asemenea, cred că aproximativ 100.000 de contracte înregistrate noi”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul a mai precizat că îi e greu să spună exact numărul de noi locuri de muncă deoarece un angajat poate să aibă unul sau mai multe contracte de muncă part-time.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), rata şomajului la nivel naţional a fost de 3,33% la finalul lunii martie, cu 0,02% mai mică decât în luna anterioară. Numărul total de şomeri la finele lui martie a fost de 290.972, mai mic cu 2.489 faţă de cel înregistrat la finele lunii anterioare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.