Turcan (Muncă) anunță că se MOARE pe capete: Ajutoarele de DECES vin cu sfaturi despre eficiența vaccinării

Valul 4 al pandemiei de coronavirus a dus o creștere a numărului deceselor. Zilnic, sunt raportate peste 300 de decese, iar în ultima săptămână media a gravitat în jurul valorii de 500. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că aparținătorii celor decedați iau cu asalt ghișeele. Funcționarii publici au ajuns să le dea nu doar bani, ci și sfaturi de sănătate, rugându-i să se vaccineze.

Cu regret trebuie să spun că ultimele centralizări făcute la nivelul caselor de pensii județene indică o creștere semnificativă a numărului solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces. Este o realitate foarte tristă, dar se cuvine ca ea să fie cunoscută – numai la nivelul Capitalei vorbim de o dublare a solicitărilor față de cele primite în anii trecuți. Am asigurat astăzi caselor de pensii sumele necesare pentru a onora toate cererile, fără întârzieri. Totodată, am adresat rugămintea directorilor caselor de pensii să comunice, la rândul lor, în fiecare ocazie, că vaccinarea este cea mai importantă soluție la îndemâna vârstnicilor pentru a reduce riscul de infectare și riscul de a face o formă gravă a bolii. Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile în fața virusului și reiau cu acest prilej apelul la adresa vârstnicilor, de a recurge cu încredere la soluția vaccinării, care asigură un nivel suplimentar de protecție în fața Covid-19. Recomandările autorităților sanitare din România sunt bazate pe o reală expertiză științifică medicală, internă și internațională. Orice alte recomandări sau păreri, oricât de bine intenționate ar putea părea, trebuie ignorate pentru că ele pot conduce la agravarea stării de sănătate a pacienților Covid-19”, a spus ministrul Turcan.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Turcan (Muncă) anunță că se MOARE pe capete: Ajutoarele de DECES vin cu sfaturi despre eficiența vaccinării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *