Spread the love

Șase tuneluri pentru decontaminare sunt, în aceste zile, donate de Asociația Dăruiește Aripi în lupta împotriva epidemiei de coronavirus la Constanța. Potrivit unui anunț de vineri al asociației, cinci dintre ele au fost instalate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța (două la UPU și câte unul la Secția Medicală 2, Secția Medicală 1, Secția de Anestezie și Terapie Intensivă) și unul a fost donat Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Palazu Mare.

Potrivit asociației, dispozitivul a fost conceput la Constanța de o echipă de specialiști, la indicațiile medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Județean Constanta.

Tunelurile de decontaminare ajută la reducerea virusurilor și a bacteriilor de pe încălțăminte, haine și mâini, odată ce o persoană trece prin el. Prevenția contaminării se realizează prin pulverizarea de substanțe virucide/bactericide la trecerea prin tunelul de decontaminare, înaintea accesului în spațiul vizat a fi protejat. Funcția de pulverizare, declanșată de senzorul de mișcare la trecerea persoanelor prin tunel permite activarea sistemului fără a fi necesare alte acțiuni. Pompa de presiune permite obținerea unei pulverizări de particule de lichid foarte fine, la o presiune minimă, realizând astfel acoperire rapidă și uniformă.

„Solicitările pentru aceste tuneluri au venit din partea personalului medical, care și-a dorit un plus de protecție, în lupta cu acest virus puțin cunoscut și atât de periculos. (…) Până la data de 12 aprilie, am obținut donații în bani, servicii și bunuri în valoare de 172.796,69 și am reușit, tot până la acea dată, să donăm spitalelor echipamente în valoare de 170.255,39 euro. Mergem mai departe!”, a spus președintele fondator al Asociației Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *