Tulpina Omicron pătrunde în România: S-a instituit de urgență CARANTINA pentru primii suspecți

Un jucător de la CSM Știința Baia Mare, repatriat marți din Africa de Sud, a fost confirmat cu Covid-19. O probă va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino, totul pentru a vedea dacă este varianta Omicron, iar rezultatul o să fie aflat joi, 2 decembrie. Jucătorul este internat în spital. El nu are probleme de sănătate, dar este ținut sub observație și beneficiază de tratament medical. „Având in vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino București”, a anunțat CJSU Maramureș. Potrivit TVR, este vorba despre jucătorul Ovidiu Cojocaru.

„Ministerul Sănătății informează că, cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP. Unul dintre sportivi a fost depistat pozitiv și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic. Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvențiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară „Cantacuzino” București. De asemenea, la momentul la care vom avea rezultatul în privința variantei de SARS-COV-2, va vom informa imediat”, au spus cei de la Ministerul Sănătății.

Autoritățile anunță, din păcate, încă două persoane infectate cu Covid-19 din grupul sportivului, persoane carantinate la București.

Este vorba de două persoane care au fost ieri depistate pozitiv. Acestea se află în carantină. Pentru aceste persoane au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contactilor direcți”, au declarat reprezentanți guvernamentali.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.