Tulpina din Marea Britanie a fost confirmată în România

O femeie care nu a călătorit în străinătate a fost confirmată cu noua tulpină Covid-19. Autoritățile au început o anchetă în acest sens. Pacienta nu e internată și are simptome ușoare. Cazul a fost identificat la Giurgiu. Interesant este faptul că pacienta diagnosticată nu a călătorit în Marea Britanie.

E vorba de o tânără de 27 de ani din județiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată și lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită”, a declarat dr. Cătălin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți” și purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Apostolescu, a declarat vineri, despre prima pacientă diagnosticată cu tulpina britanică a COVID-19, că tânăra de 27 de ani nici măcar nu și-a părăsit localitatea, lucru care indică faptul că noua variantă a coronavirusului circulă „de o bună bucată de timp” prin România.

Pacienta a declarat că nu a plecat din țară, nu s-a întâlnit cu nimeni din Marea Britanie și nici măcar nu a părăsit localitatea. A fost infectată de altcineva și asta înseamnă că virusul circulă de o bună bucată de timp prin România”, a declarat purtătorul de cuvânt al „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu.

O tânără din județul Giurgiu, cu vârsta de 27 de ani, este primul caz din România confirmat cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Marea Britanie, au anunțat autoritățile. Tânăra s-a prezentat pe 3 ianuarie la camera de gardă a institutului Matel Balș cu simptomatologie minimă.

Tânăra a fost externată și acum se află în izolare la domiciliu. Medicii spun că se așteptau ca astfel de cazuri să apară și în România. La un precedent posibil caz de pacient cu tulpina noua la Institutul Matei Balș la sfârșitul săptămânii trecute, informația a fost negată de autorități.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.