Tudorița Floros (candidat PNL, Ion Corvin): „Atragerea fondurilor europene reprezintă singura noastră șansă la dezvoltare”

Comuna Ion Corvin este una dintre comunitățile în care, dacă ai ajuns, ai impresia că te-ai întors în timp. Străzi neasfaltate, rețele de apă deteriorate sau depășite, iar canalizarea sau rețelele de gaze naturale lipsesc cu desăvârșire. Totul este acum în contradicție cu ce reprezenta la începutul secolului trecut localitatea Ion Corvin (Cuzgunul). În 1840, Cuzgunul era enumerată printre cele 16 târguri ale Dobrogei (alături de Rasova, Kustendge, Mangalia, Hârșova, Măcin, Isaccea, Tulcea, Babadag). Pe la începutul secolului trecut, Cuzgunul era pavat, iluminat, foarte bine întreținut, ca punct de încrucișare a mai multor drumuri ce veneau din Silistra și Bazargik.

În aceste condiții, candidatul PNL la funcția de primar, Tudorița Floros, își propune să facă ceea ce ar trebui să facă orice primar care conduce o comunitate mică și care nu are resursele necesare pentru a realiza lucrările de infrastructură necesare dezvoltării comunității – să atragă fonduri europene în acest sens. Și chiar dacă ai avea cu ce, de ce să cheltuiești bani din bugetul local, când Uniunea Europeană a pus la dispoziția României resurse considerabile pentru dezvoltare?

Potrivit candidatului PNL, comuna Ion Corvin este o comună slab dezvoltată. În acest context, prioritățile sale sunt axate pe crearea unui mediu prielnic pentru dezvoltarea copiilor și pentru protejarea vârstnicilor.

„Mă preocupă, în primul rând, reabilitarea școlilor. Copiii sunt viitorul nostru, de aceea trebuie să investim în educația și în sănătatea lor. Una dintre primele investiții pe care le vom face va viza extinderea clădirii pentru amenajarea de grupuri sanitare în interiorul clădirii, care să respecte normele de igienă. De asemenea, vom achiziționa tablete pentru studiul online al copiilor, video-proiectoare și calculatoare pentru momentul în care se vor întoarce în clase. În vremurile actuale, abandonul școlar ar trebui să fie o problemă de domeniul trecutului. Din păcate, nu este, iar programele noastre de consiliere au ca scop reducerea acestui fenomen. O măsură conexă acesteia o reprezintă înlăturarea marginalizării sau a discriminării din cadrul școlar. De asemenea, vom susține, cu toate măsurile necesare, copiii defavorizați sau pe cei cu dizabilități“, a declarat Tudorița Floros.

În ceea ce privește infrastructura rutieră, candidatul PNL la funcția de primar a vorbit despre atragerea fondurilor europene pentru asfaltarea drumurilor din comună, pentru reabilitarea sistemului de apă potabilă și pentru amenajarea rețelei de canalizare în localitățile comunei. Chiar dacă fiecare locuință ar fi branșată la rețeaua de apă potabilă, Tudorița Floros spune că intenționează curățarea și reamenajarea tuturor cișmelelor și a fântânilor din comună. Tot cu fonduri europene ar putea fi construite dipensare în fiecare sat al comunei care nu dispune de asistență medicală și ar putea fi achiziționate microbuze care să facă legătura între sate, venind astfel în completarea liniilor de transport în comun care ajung în zonă.

„Ion Corvin nu are cămine culturale dotate și cele necesare pentru organizarea de evenimente. Vom achiziționa centrale termice pentru încălzirea acestora, plite, frigidere și dulapuri pentru depozitarea veselei. Trebuie să profităm de șansa pe care o avem la dispoziție pentru următoarea perioadă de programare și să atragem cât mai multe fonduri europene pentru dezvoltare, dar și pentru atragerea de turiști în zona noastră. Angajații Primăriei vor fi în slujba cetățenilor pentru a rezolva problemele locuitorilor“, a completat Tudorița Floros.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.