Tudorel Toader, SALVAT de PSD de… frica lui Iohannis! Stelian Ion: „A băgat în haos tot sistemul judiciar!” Huțucă: „Dragnea nu mai are încredere în parlamentarii lui”

Grupul PSD din Camera Deputaților a fost convocat, miercuri, de la ora 11.30 la o ședință, înainte de votul la moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader. Înaintea ședinței, existau două variante; fie deputații PSD vor sta în sală, dar nu vor vota, fie vor avea grijă să nu se mobilizeze. La ședința în cauză, au existat și critici la adresa lui Toader, precum deputatul Cătălin Rădulescu, care a răbufnit, susținând că ministrul „ne sfidează pe toți” și că „toți miniștrii trebuie să respecte programul de guvernare, altfel pleacă acasă”.

La moțiunea simplă, majoritatea se calculează din numărul celor prezenți, însă social-democrații au absentat în bloc, fiind doar 110 deputați prezenți. Fără întrunirea cvorumului, ședința a fost suspendată, iar votul pe moțiune nu a mai avut loc.

„PSD a decis astăzi să îl salveze pe domnul Toader! Este evident și, ca să fiu mai precis, Dragnea a decis astăzi să îl salveze pe Toader. A fost într-un mod destul de laș și a început să devină un fel de modă practica aceasta de a nu te prezenta în sală, ca să ai control pe voturi, ceea ce arată o lipsă de siguranță a președintelui PSD față de ce înseamnă deputații lor”, a spus președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Tot din tabăra opoziției, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, ne-a precizat că, astfel, se face remarcată încă o tensiune între președintele PSD, Liviu Dragnea și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Păi, nu ne-am lămurit! S-au retras în Birou Permanent, probabil că negociază încă Tăriceanu cu Dragnea. Tăriceanu l-ar lăsa să-și frângă gâtul, l-ar ține pe Tudorel Toader în funcție o perioadă, cât poate de mult și am observat că Toader a făcut foarte multe rele, a băgat în haos întregul sistem judiciar, dar nu a dat amnistie și nici nu a făcut ordonanță de urgență! De aici supărarea (la PSD – n.r.) și dorința acestora de a-l da la o parte. Ar trebui dat la o parte, dar să fie înlocuit de un ministru mai bun, nu unul mai ticălos, care să dea ordonanțele acestea. (…) Negociere, tensiuni, le-a fost frică și și-au retras deputații din sală”, a spus Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

În altă ordine de idei, deputatul USR ne-a mai precizat că chiar dacă social-democrații l-ar da jos pe Toader, procedura ulterioară va fi blocată de președintele Klaus Iohannis, o perioadă destul de îndelungată în care actualul ministru ar rămâne interimar, iar PSD… cu el pe cap.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.