Tudorel Toader, înlocuit de la Justiție cu Eugen Nicolicea? Stelian Ion (USR Constanța): „Miza este doar amnistia și grațierea penală, care ar garanta scăparea lui Dragnea“

Printre cele mai vehiculate nume din Cabinetul Dăncilă care ar putea fi incluse în lista remaniaților este cel al lui Tudorel Toader, ministrul Justiției. Potrivit informațiilor care circulă la București, Toader ar fi intrat în dizgrațiile lui Liviu Dragnea (președintele PSD) pentru că nu vrea să accepte cererea șefului PSD de a iniția ordonanța de urgență pentru amnistie și grațiere. Până în prezent, ministrul Justiției s-a opus din răsputeri să includă o astfel de solicitare în Legile Justiției. Pentru a duce planul la îndeplinire, se pare că Dragnea i-a și găsit un înlocuitor lui Toader, cel luat în calcule fiind social democratul Eugen Nicolicea. Cu toate acestea, Dragnea are o mică-mare problemă în a-și duce la îndeplinire planul. Cum portofoliul de la Justiție revine celor de la ALDE, este greu de crezut că Dragnea îl va zbura pe Toader de la Justiție, intens susținut de Călin Popescu-Tăriceanu (președintele ALDE), fără să cedeze ceva în schimb sau chiar să pună în pericol alianța PSD-ALDE.

Stelian Ion: „Toader i-a făcut pe plac lui Dragnea”

Nici măcar opoziția nu crede cu adevărat în schimbul Toader – Nicolicea, pentru că actualul ministru al Justiției i-a oferit lui Dragnea, printre altele, „capul lui Kovesi“. Unul din cei care sunt sceptici în remanierea lui Toader se numără și deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion. Acesta a declarat pentru TOMIS NEWS că nu crede în schimbarea lui Toader, pentru că acesta i-a făcut pe plac lui Dragnea foarte multe lucruri, inclusiv modificări ale Codului Penal și câteva ordonanțe care au fost pe placul lui președintelui PSD.

„Toader are de partea sa autoritatea profesională, față de Nicolicea care stârnește furia populației din start. În plus, Dragnea are nevoie de Toader să-l revoce pe procurorul-șef Augustin Lazăr. Dacă totuși Toader ar fi schimbat, miza ar fi doar amnistia și grațierea penală, care ar garanta scăparea lui Dragnea și a altor baroni locali ai PSD. Pentru Justiție, nu e mare diferență între Toader și Nicolicea“, ne-a spus Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Bugetul de stat, pe masa Parlamentului: adoptare pe 21 decembrie. Creșteri semnificative pentru instituțiile de forță. Nici un leu pentru DGASPC Constanța

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *