„Tu decizi pentru Constanța!” Liberalii și USR-iștii constănțeni vor o implicare mai mare a cetățenilor în administrație: „Să stabilească prioritățile de investiții!”

Proiectul „Tu decizi pentru Constanța!”, inițiat de PNL și USR, a intrat în linie dreaptă, au anunțat, marți, cele două formațiuni politice. Astfel, consilierii locali municipali ai PNL Constanța vor depunde miercuri, 13 februarie, un proiect de hotărâre privind implementarea Bugetului Participativ în Municipiul Constanţa: „Tu decizi pentru Constanţa!”

Inițiativa aparține PNL și USR Constanța, fiind rezultatul dorinței celor două partide de a aduce constănțeanul de rând în centrul actului administrativ.

Proiectul presupune implicarea și participarea activă a cetățenilor la viața comunității, stabilind astfel prioritățile de investiții. Bugetul Participativ înseamnă, printre altele, transferul către cetățeni a responsabilității decizionale pentru un procent de 10% alocat din bugetul de investiții al orașului, adică aproximativ trei milioane de euro.

Proiectul ”Tu decizi pentru Constanța!” este un pas important pentru constănțeni, care vor hotărî în mod direct cum se va cheltui banul public prioritizând investițiile orașului în funcție de nevoile și percepția fiecăruia. Vom responsabiliza astfel cetățeanul să se implice în mod direct și constructiv în viața orașului, punându-și amprenta în modul în care va arăta și se va dezvolta Constanța. Din birourile primăriei, viața orașului se vede altfel, în timp ce constănțenii de rând se lovesc zi de zi de problemele și lipsurile ”cetății”. Îi invităm pe cetățeni să se implice și să contribuie decisiv la schimbarea în bine a orașului nostru”, a spus deputatul liberal, Bogdan Huțucă, președinte al PNL Constanța.

Bugetul Participativ este un instrument de management deschis și transparent, care permite participarea reală a cetățenilor la guvernarea orașului, aceștia putând decide în mod direct cum se va cheltui bugetul de dezvoltare”, a completat și deputatul constănțean al USR, Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*