Tsunami în Constanța: Poliția Locală a aplicat peste 1.500 de amenzi

Polițiștii locali din Constanța anunță luni că au aplicat, în perioada 18 – 24 iunie, 1.511 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 288.092 lei pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea activităților comerciale.

CITEȘTE ȘI:

Aproape 150 de sancțiuni aplicate de polițiștii locali cerșetorilor în cadrul campaniei „SPUNE STOP CERȘETORIEI!“

Astfel, 1.411 sancțiuni contravenționale au fost aplicate în domeniul circulației pe drumurile publice și ordinii și liniștii publice, cuantumul amenzilor ridicându-se la 211.492 lei. 140 de sancțiuni au fost date pentru nerespectarea normelor legale privind conviețuirea sociala, menținerea ordinii și liniștii publice, o sancțiune pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, 690 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil, 438 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, ponderea cea mai mare reprezentând-o staționările/opririle neregulamentare, 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 416/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018, 126 sancțiuni pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 4 sancțiuni pentru executarea de lucrări fără a deține autorizațiile și avizele necesare executării intervențiilor în domeniul public, o sancțiune contravenționala pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap, 2 sancțiuni pentru nerespectarea normelor legale privind regimul de deținere al câinilor periculoși ori agresivi și o amenda contravenționala pentru încălcarea normelor privind desfășurarea activităților de picnic. În domeniul disciplinei în construcții și afișaj stradal, protecției mediului și activității comerciale au fost aplicate 100 sancțiuni contravenționale în valoare de 76.600 lei pentru: nerespectarea normelor privind legalitatea lucrărilor de construcții, nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, acte de comerț ilicit și nerespectarea prevederilor O.G nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală Constanța“, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*