Trupa lui Daniel Constantin, pe cale să PLECE din PRO România! Banias: „Nu o să stau cu forța unde nu sunt dorit, dar e o situație încurcată și trebuie lămuriri”

Treburile nu s-au clarificat nici până astăzi la PRO România. Votul a șapte parlamentari ai partidului, printre care și al deputatului constănțean Mircea Banias pentru învestirea Guvernului Orban a scindat, efectiv, formațiunea condusă de Victor Ponta.

CITEȘTE ȘI:

Președintele PRO România luase decizia ca guvernul să nu fie susținut în Parlament, însă trupa lui Daniel Constantin a făcut exact invers. Dacă Daniel Constantin are un discurs mai temperat, Mihai Tudose îl tăvălește pe Ponta aproape în fiecare zi în cei mai duri termeni, cei doi foști prieteni bălăcărindu-se în prezent ca la ușa cortului.

Luni, Daniel Constantin, membru fondator al partidului, a demisionat din grupul parlamentar și din conducerea Camerei Deputaților, unde ocupa funcția de secretar. Ponta insistă că Daniel Constantin, prim-vicepreședinte al partidului, este suspendat din calitatea de membru, însă ceilalți consideră că… nici vorbă de așa ceva.

La PRO România nu există procedură de excludere a membrilor, fiind o decizie – interesantă de altfel – în premieră în politica românească. Iată că tocmai această decizie încurcă planurile lui Ponta. Daniel Constantin și Banias susțin că nu pot fi excluși, dar… nici nu vor sta în partid cu forța.

„Nu este adevărat că își dă demisia din PRO România, ci din funcția de secretar al Camerei Deputaților. Este nevoie de o clarificare, am înțeles că Victor Ponta a zis că ne-a exclus. Nu prea înțeleg cum… nu există procedură în acest sens. Spun și eu ce a zis Daniel: nu pot să stau cu forța într-un partid unde nu sunt dorit și chiar dacă nu există procedură de excludere demisia e la îndemâna oricui, se poate depune oricând și orice membru poate să facă uz de procedura de demisie. Da, mă gândesc, trebuie să ne lămurim! Pe de altă parte, cred că e absolut normal să existe o explicație, mie așa mi se pare normal, că doar nu am comis vreo infracțiune… Nu am avut deloc nici o întâlnire, Victor Ponta parcă a fost plecat, nu am discutat cu el după învestirea Guvernului și nici nu am fost invitat la vreo ședință, dacă o fi fost… Nici o întâlnire, nici înainte, nici după. Să văd și eu care sunt motivele pentru care Victor e supărat pe noi… Bine, e supărat că am votat guvernul, dar nu știu ce se întâmplă în continuare, ce perspectivă are PRO România, ce părere au colegii care nu au votat… E o situație un pic încurcată. Eu sunt într-o echipă cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu de ani de zile și împreună ne-am sfătuit și am luat decizia să votăm guvernul”, a spus deputatul Mircea Banias, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *