„Trumpcine”: Donald Trump consideră că un vaccin împotriva COVID19 ar trebui să-i poarte numele

Fostul preşedinte al Statelor Unite Donald Trump apreciază că unul dintre vaccinurile împotriva covid-19 ar trebui să-i poarte numele – „Trumpcine”, relatează The Independent.

Ne-am adunat astă seară să vorbim despre viitorul Partidului Republican”, a declarat Trump, invitat de onoare la o reuniune a donatorilor din cadrul „Grand Old Party” (GOP), la Mar-a-Lago, sâmbătă, care a ţinut prima pagină după ce a proferat acuzaţii şi insulte la adresa unor lideri republicani. În loc să vorbească despre viitor, el a vorbit despre trecut. Într-un discurs în care a subliniat că nu are „nici o îndoială” cu privire la o recucerire a Senatului şi Camerei Reprezentanţilor în 2022, Trump şi-a atribuit meritul dezvoltării unui vaccin împotriva covid-19: „Ei ar trebui să-l numească Trumpcine” a spus el adunării.

Fostul preşedinte şi-a lăudat felul în care a gestionat pandemia, în pofida morţii a 400.000 de oameni în timpul preşedinţiei sale. El i-a felicitat pe guvernatorii republicani care au ţăinut magazinele şi întreprinderile deschise în statele lor şi l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, consilierul preşedinţiei: „Aţi mai văzut pe cineva atât de nul?”, a spus Trump.

La sfârşitul lui martie, Trump a declarat că „nu-l asculta cu adevărat” pe Fauci. Trump l-a acuzat, de asemenea, pe liderul minorităţii republicane în Senat Mitch McConnell de faptul că nu a făcut suficient pentru ca miliardarul să rămână în post. McConnel a fost, cu toate acestea, unul dintre aliaţii loiali ai miliardarului, pe care nu l-a susţinut însă în acuzaţiile sale false cu privire la fraudarea alegerilor prezidenţiale americane de la 3 noiembrie, pe care le-a reiterat în acest discurs.

Dacă ar fi fost (liderul majorităţii democrate în Senat) Schumer în locul acestui ticălos prost de McConnell, asta nu s-ar fi întâmplat niciodată”, l-a atacat el, apreciind că McConnel este un „perdant”.

Magnatul în domeniul imobiliar a repetat că a obţinut victorii în Georgia şi Pennsylvania, două state în care Biden a obţinut victoria în alegeri şi în care nu s-au dovedit niciodată fraude electorale, şi a denunţat rezultatul oficial al alegerilor prezidenţiale americane de la 3 noiembrie drept o „prostie”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.