Trump nu se lasă: „Am câștigat detașat, alegerile au fost trucate!”

Preşedintele în exerciţiu american Donald Trump a afirmat – duminică – faptul că „nu-şi va schimba opinia” privind acuzaţiile sale fără probă de fraudă electorală, în cursul primului său interviu televizat după scrutinul prezidenţial câştigat de democratul Joe Biden, relatează AFP.

Nu este ca şi cum cineva mă poate face să-mi schimb opinia. Nu-mi voi schimba opinia în şase luni. Aceste alegeri au fost trucate. Noi le-am câştigat detaşat“, a declarat preşedintele american pentru Fox News.

La prima sa apariţie la televiziune după scrutinul din 3 noiembrie, Trump şi-a repetat timp de 45 de minute acuzaţiile sale de fraude electorale masive care l-ar fi costat pe el realegerea. În pofida acuzaţiilor repetate ale miliardarului american, avocaţii săi au suferit vreo 20 de eşecuri judiciare în toată ţara, ultima în Pennsylvania, unde Curtea Supremă a Statului a respins sâmbătă o nouă plângere a echipei sale de campanie. Plângerea depusă de republicani solicita fie invalidarea voturilor trimise prin poştă, fie anularea întregului vot pentru a lăsa legislatorilor statului alegerea de a decide învingătorul.

Aceasta nu pare să-l tulbure pe Trump:

Noi încercăm să prezentăm probe, dar judecătorii nu ne permit să o facem. Încercăm. Avem tone de probe“, a spus el.

Preşedintele american s-a plâns că nu primeşte sprijinul Ministerului Justiţiei şi al FBI. Ei sunt „daţi dispăruţi“, şi-a exprimat el regretul, întrebându-se despre utilitatea Curţii Supreme dacă ea nu intervine în favoarea sa:

Trebuie ca Curtea Supremă să examineze cazul nostru. Trebuie ca ceva să-i parvină. Dacă nu, la ce e bună Curtea Supremă?“, a întrebat retoric Donald Trump.

Departamentul de Stat „va onora” angajamentul Administraţiei Donald Trump de iniţiere a tranziţiei pentru instalarea echipei preşedintelui-ales, Joseph Biden, a anunţat vineri secretarul de Stat american în exerciţiu, Mike Pompeo, conform CNN.

Vom face lucrurile pe care preşedintele ni le-a ordonat în virtutea deciziei Administraţiei Serviciilor Generale. Este o solicitare juridică şi onorăm întotdeauna astfel de promisiuni“, a declarat Mike Pompeo.

Preşedintele Donald Trump a acceptat lansarea procedurilor pentru tranziţia puterii, deşi nu a recunoscut încă oficial victoria lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *