Trump nu se dă bătut la alegerile prezidențiale. O proiecție din Statele Unite NU îl mai dă câștigător pe Biden

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump îşi continuă invectivele şi acuzaţiile de „fraude” în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie postând informaţii false, după ce a fost înfrânt de către democratul Joe Biden, scrie presa americană. Locatarul Casei Albe a postat pe Twitter o înregistrare video tulburătoare, în care angajaţi ai oraşului Los Angeles, în California, colectează buletine de vot valide, la 4 noiembrie, la o zi după alegeri. Donald Trump consideră această secvenţă drept o probă irefutabilă a neregulilor, pe care nu a reuşit să le dovedească, în pofida faptului că a formulat mai multe recursuri în justiţie.

Trump nu este  primul care difuzează această înregistrare video pe reţele de socializare. Ea a fost partajată masiv de numeroşi susţinători ai săi, scrie Reuters. Însă, în pofida întrebărilor femeii care filmează, nedumirită de data adunării acestor voturi, înregistrarea video nu constituie o probă a vreunei fraude. Aceste buletine de vot sunt valide, declară grefierul comitatului Los Angeles, Mike Sanchez.

Singura problemă este că înregistrarea video apărea pe contul de Twitter al lui Donald Trump şi a fost repostată de 19.000 de ori joi. Twitter a semnalat respectiva înregistrare video după o oră, printr-un mesaj de avertisment. Aceasta nu este prima oară, săptămâna aceasta, când Twitter îşi avertizează utilizatorii cu privire la mesaje cu informaţii false postate de către Trump. Din ziua alegerilor („Election Day”), platforma a semnalat aproape 40 de mesaje ale locatarului Casei Albe.

Între timp, Real Clear Politics, un agregator al rezultatelor publicate de canalele mass-media și al sondajelor prezente pe piață, nu-l mai dă pe Joe Biden drept viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Asta pentru că Biden nu mai nu mai apare ca fiind câștigător al statului Pennsylvania, deși rămâne în avantaj. Candidatul democrat este creditat cu 259 de electori (din necesarul de 270), iar lui Donald Trump îi sunt atribuiți 217.

Arizona, Georgia, North Carolina și Pennsylvania sunt statele în care numărătoarea voturilor continuă și unde sunt acuzații de fraudă și vor fi investigate. Situația din Pennsylvania, stat-cheie ce dă 20 de electori, este extrem de complicată. Acolo, potrivit smartradio.ro,  peste 80.000 de buletine de vot prin corespondență nu sunt valide. Aproximativ 51.000 de buletine de vot au fost marcate ca fiind sosite a doua zi după ce au fost trimise prin poștă – o viteză extraordinară având în vedere termenele de livrare ale Serviciului Poștal al Statelor Unite (USPS).

Aproape 35.000 au sosit în aceeași zi în care au fost expediate – aproape imposibil.

Peste 23.000 de alte voturi au o dată de sosire înainte de data trimiterii – din nou imposibil.

Peste 9.000 nu au o dată de expediere.

Biden are aproximativ 50.000 de voturi mai mult decât Trump în Pennsylvania.

Preşedintele SUA Donald Trump a schimbat din funcţie o serie de oficiali importanţi din zona de apărare cu persoane care sunt considerate a fi loiale lui, provocând îngrijorări în rândul oficialilor Pentagonului.  De când Donald Trump l-a concediat luni pe secretarul Apărării, Mark Esper, alţi trei oficiali ai Departamentului Apărării au demisionat sau au fost demişi. James Anderson, subsecretarul interimar al apărării pentru politici, a renunţat la poziţie marţi la presiunile Casei Albe, relatează Politico.

Anderson a fost înlocuit cu un general de brigada retras. Gen. Anthony Tata, un aliat al lui Trump şi oaspete obişnuit la Fox News a făcut mai multe afirmaţii false şi islamofobe despre fostul preşedinte Barack Obama în tweet-uri descoperite de CNN, numindu-l musulman şi „lider terorist” care „a normalizat islamul pentru America”. Joseph Kernan, subsecretarul apărării pentru informaţii şi Jen Stewart, şeful de cabinet al lui Esper, şi-au părăsit posturile şi au fost înlocuiţi de Ezra Cohen-Watnick şi Kash Patel. Atât Cohen-Watnick, cât şi Patel sunt consideraţi extrem de loiali preşedintelui în funcţie, a precizat The Associated Press.

Oficialii au declarat pentru The Washington Post că secretarul adjunct al apărării, David Norquist, ar putea fi următorul care va fi demis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.