Trump, la primul discurs de după plecarea de la Casa Albă: Declanșează operațiunea „Revenirea”

Fostul preşedinte american Donald Trump va rosti un discurs la o reuniune importantă a conservatorilor, care va avea loc în 28 februarie, la Orlando (Florida), relatează Reuters. Trump va vorbi la Conferinţa Acţiunii Politice a Conservatorilor, în ultima zi a reuniunii anuale.

El va vorbi despre viitorul Partidului Republican şi despre mişcarea conservatoare”, a afirmat o sursă citată sub protecţia anonimatului. Aceasta a precizat că fostul preşedinte ar urma să abordeze şi tema imigraţiei şi a „politicilor dezastruoase” ale succesorului său Joe Biden legate de acest subiect. Va fi primul discurs al lui Trump de după plecarea sa de la Casa Albă, în 20 ianuarie, scrie AFP.

Donald Trump va încerca să revină în lumina reflectoarelor pe scena politică americană într-un discurs la o întâlnire importantă a conservatorilor, a declarat o sursă familiarizată cu planurile liderului republican, transmite duminică Reuters. După două luni în care a susţinut că pierderea alegerilor a fost rezultatul unei fraude pe scară largă, Donald Trump a fost achitat într-un proces de punere sub acuzare care a avut loc în Senat după ce liderul republican părăsise Casa Albă. Trump şi-a exprimat mânia faţă de cei 17 republicani din Camera Reprezentanţilor şi Senat care au votat pentru acuzarea sau condamnarea sa, iar marţi şi-a îndreptat tirul retoricii acuzatoare către liderul republican din Senat, Mitch McConnell, decanul de vârstă al congresmenilor republicani. Pierderea atât a funcţiei de preşedinte al SUA, cât şi a controlului în Senat, a stârnit îngrijorare în tabăra republicană care acum planifică cum să recâştige controlul în Congres în 2022.

Trump şi McConnell au luat-o pe drumuri diferite în săptămânile ce au urmat alegerilor prezidenţiale din noiembrie, după ce fostul preşedinte s-a supărat pentru că republicanul din Kentucky a recunoscut victoria în alegeri a democratului Joe Biden la mijlocul lunii decembrie. De la acel moment, cei doi nu şi-au mai vorbit, a declarat săptămâna aceasta un fost oficial de la Casa Albă. Neînţelegerile dintre Trump şi McConnell s-a adâncit atunci când acesta din urmă a declarat, după achitarea în Senat a fostului preşedinte, că Trump este „practic şi moral responsabil” pentru asediul asupra clădirii Capitoliului.

La CPAC urmează să ia cuvântul şi o serie de lideri republicani consideraţi a fi posibili candidaţi la nominalizarea din partea partidului pentru participarea la scrutinul prezidenţial din 2024, printre aceştia numărându-se fostul secretarul de stat Mike Pompeo şi Kristi Noem, guvernatorul statului Dakota de Sud. Două figuri republicane de marcă din administraţia Trump care nu se află pe lista vorbitorilor CPAC sunt fosta ambasadoare la ONU, Nikki Haley, şi fostul vicepreşedinte, Mike Pence. Conform unei alte surse citate de Reuters, Donald Trump a respins recent o solicitare de întâlnire din partea lui Haley, după ce aceasta l-a criticat într-un articol apărut în Politico.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *