TRIPLU EVENIMENT GEOPOLITIC, organizat de Asociația „Casa Mării Negre”, la Constanța

Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House Constanța și filiala Constanța a Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană / ICDE organizează, sâmbătă, la Constanța, Masa rotundă internațională „Parteneriatul Estic – fără Est și/sau fără parteneri?” și la celelalte evenimente de lansare a filialei Constanța a ICDE, care vor avea loc astfel:

– Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, ora 10.00, Hotelul IBIS Constanța, strada Mircea cel Bătrân, nr. 39B-41: Prezentarea volumului „Politica marilor puteri în Europa Centrală și de Est: 30 de ani de la sfârșitul Războiului Rece” (Ed. Humanitas, București, 2019), autor Valentin Naumescu.

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, ora 11.00, Hotelul IBIS: Prezentarea filialei Constanța a ICDE.

– Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, 11.15-16.00, Hotelul IBIS Constanța:  Masa rotundă internațională “Parteneriatul Estic – fără Est și/sau fără parteneri?”

CITEȘTE ȘI:

Despre lansarea filialei Constanța a ICDE, toate detaliile disponibile AICI!

afis 1 A4

Potrivit organizatorilor, la Masa rotundă vor participa experți de calibru din România, Ucraina, Belarus și R. Moldova. Evenimentul este unic în România ca format și tematică.

Organizatorii speră că prin aceste evenimente vor facilita reconectarea Tomisului la marile dezbateri de idei de pe plan național și regional.

La aceste evenimente se va puncta, printre altele, faptul că Parteneriatul Estic nu mai exercită mirajul de odinioară, nu mai pare un instrument coeziv și eficient, nu mai răspunde așteptărilor divergente ale partenerilor, nu mai poate organiza un consens al membrilor, nu mai generează inspirație și creativitate (poate nici interes) în rândul comunității europene.

CITEȘTE ȘI:

„Parteneriatul Estic se află acum în fază de reconfigurare. Este posibil ca reformatarea acestuia să găsească loc în lista scurtă de priorități a noii Comisii Europene, însă obținerea unui consens al țărilor membre privind noua fizionomie a PE va fi extrem de greu de obținut, câtă vreme atenția prioritară a Uniunii va fi ocupată cu temele ontologice fundamentale (d.e. Brexitul)”, precizează organizatorii.

Despre conferința privind Parteneriatul Estic, toate detaliile disponibile AICI!

afis 2 A4

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *