Trenurile Soarelui! Peste 40 de garnituri vor conecta litoralul și Delta Dunării cu toate regiunile țării

Timp de aproape trei luni, până în septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării. Este anunțul făcut, joi, de CFR Călători, care informează că, începând cu data de 14/15 iunie, va lansa programul estival de transport „Trenurile Soarelui”.

Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii, reprezentanții CFR Călători spun că 22 de trenuri directe (11 tur/11 retur) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație Constanța/ Mangalia și retur. Numai 6 dintre acestea (3 tur/3 reutr) nu vor tranzita Bucureștiul. De asemenea, 32 de trenuri (16 tur/16 retur)  vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur, 14 din ele (7 tur/7 retur) ajungând până la Mangalia și retur, restul oprindu-se la Constanța.

Durata de parcurs între București și Constanța, pentru trenurile IR fără oprire, este de 1 oră și 58 de minute. Mai mult, două trenuri directe (1 tur/1 retur) vor asigura zilnic legătura București Nord – Tulcea Oraș și retur, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării.  De asemenea, în fiecare zi, patru trenuri (2 tur/2 retur) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

„Între Constanța și Mangalia vor exista legături frecvente cu trenul, fiind astfel deservite toate stațiunile de pe litoral. Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă”, au declarat reprezentanții CFR Călători.

În ceea ce privește prețurile, tariful pentru o călătorie București – Constanța, fără  nicio ofertă comercială, este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors călătorul beneficiază deja de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puțin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport.

Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziționarea se face online. Biletele pot fi achiziționate: online de pe www.cfrcalatori.ro, de la automatele de bilete din gări, direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR sau de la distribuitori autorizați (agenții de turism).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *