Trenurile CFR vor merge mai încet în următoarea perioadă, din cauza caniculei

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că viteza de circulație a trenurilor va fi redusă în anumite zone și intervale orare, în perioada 29 iunie – 1 iulie, din cauza temperaturilor foarte ridicate.

Trenurile vor circula mai lent din cauza caniculei

Personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va face revizii suplimentare pe reţea, în regiunile aflate sub cod galben şi portocaliu de caniculă, iar în orele în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe anumite intervale de staţii, unde situaţia o impune, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h, așa încât traficul feroviar să se desfăşoare în siguranță, a anunțat CFR SA. Totodată, compania va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă când se impune reducerea vitezei.

CFR SA recomandă călătorilor ca, înainte să plece la drum, să se informeze despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor în staţiile CFR, la casele de bilete, și pe site-urile sau paginile de socializare ale operatorilor de transport feroviar.

Menționăm faptul că aceaste măsuri sunt aplicate de toate companiile manageri de infrastructură și respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situații speciale”, a mai transmis compania.

Coduri portocaliu și galben de caniculă

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de caniculă pentru vestul, nord-vestul și local centrul României, valabil pe 29, 30 iunie și 1 iulie: „Temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat”.

Restul țării va fi sub cod galben: „Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *