Tren SUSPENDAT între Galaţi şi Brăila! Proiectul aşteaptă aprobarea Uniunii Europene

Proiect major, în premieră naţională, pentru regiunea Galaţi-Brăila. Autorităţile vor să construiască unui tren suspendat, de tip monorail, între cele două oraşe. Proiectul a fost depus deja la Comisia Europeană pentru a fi inclus în PNRR. Proiectul a fost lansat de autorităţile din Galaţi şi Brăila şi aşteaptă aprobarea Uniunii Europene. Este vorba de un transport nepoluant, de tip monorail, menit să unească cele două oraşe. Sistemul sistem monorail (monoşină) este la fel ca orice cale ferată, doar că foloseşte o singură şină în loc de o pereche de şine. Nu poluează şi este mult mai uşor de implementat decât trenul clasic.

„Este un proiect care a apărut la iniţiativa consiliilor judeţene Galaţi şi Brăila, şi a primăriilor din cele două oraşe. A fost depus deja, aşteptăm răspunsul. Este o premieră naţională pe care am vrea să o inaugurăm cât mai rapid” , a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Proiectul a fost depus în urmă cu două săptămâni la Comisia Europeană de reprezentanţii Ministerului Transportului pentru a fi inclus în PNRR. Potrivit Wikipedia, monoraiul reprezintă o cale de rulare pentru tracţiune terestră sau suspendată a vehiculelor de pasageri sau marfă, care foloseşte o singură şină.

Sistemul de transport monorail a apărut la începutul secolului 20, iar în prezent Japonia are cele mai multe astfel de sisteme în funcţiune.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *