Trei pași fundamentali în crearea unui magazin online scalabil cu WordPress

Obiectivul pe termen lung a majoritatii site-urilor web – in special a magazinelor online – este cresterea. O prezenta online mai puternica duce la mai multa vizibilitate si la cresterea veniturilor iar aceasta inseamna ca alegerea platformei software pe care veti construi magazinul dvs. online este extrem de importanta. Pe langa platforma software veti avea nevoie si un furnizor de gazduire web de incredere care sa asigure functionarea corecta a magazinului dvs. online.

Importanta crearii unui magazin online scalabil cu WordPress

Un site web scalabil este proiectat pentru a se extinde cu usurinta in timp si pentru a sustine niveluri mai ridicate de trafic si mai mult continut. Dezvoltarea acestui tip de site web necesita construirea  folosind o „arhitectura scalabila”, adica utilizarea de instrumente care ii vor permite sa se dezvolte ulterior fara a fi necesare operatiuni radicale de reproiectare, refacere sau inlocuire. Cand vine vorba de magazinele online aceasta strategie este importanta din mai multe motive. In primul rand, un magazin scalabil va garanteaza ca puteti continua sa adaugati produse noi in timp. In functie de tipurile de produse pe care le vindeti puteti ajunge sa stocati informatii pentru sute, mii sau chiar zeci de mii de produse iar websitul dvs. va trebui sa le gestioneze corect si rapid.

Va trebui sa gestionati informatiile despre clientii dvs., cum ar fi nume, numere de telefon, adrese de email, adrese de expediere si alte informatii personale. Baza de date a site-ului dvs. va trebui sa se extinda pentru a pastra  toate aceste informatii (si pentru a le stoca in siguranta). Nu in ultimul rand, website-ul dvs. trebuie sa poata sustine  niveluri ridicate de trafic, precum si cresteri bruste ale traficului. Daca serverul dvs. nu este pregatit pentru un aflux brusc de clienti website-ul dvs. ar putea incetini sau chiar opri din functionare. Oricare dintre aceste situatii ar duce probabil la pierderea vanzarilor si a veniturilor. Nefunctionarea magazinului dvs. online va  impiedica clientii sa va vada produsele, insa un site lent poate fi la fel de problematic. S-a demonstrat ca timpul de incarcare lent creste rata de respingere si abandonarea paginilor. Arhitectura scalabila, pe de alta parte, va conferi website-ului dvs. o functionare rapida si fara intreruperi, indiferent de numarul de vizitatori care il acceseaza simultan.

Cum sa construiti un magazin de ecommerce scalabil cu WordPress in 3 pasi

Crearea unui magazin de ecommerce scalabil implica alegerea serviciilor si instrumentelor potrivite. Ce calitati ar trebui sa cautati  pentru platforma dvs. de construire a site-ului web si la furnizorul de gazduire web?

Pasul 1: Alegeti WordPress ca platforma de comert electronic

Primul lucru pe care va trebui sa il decideti este platforma software pe care  o veti utiliza construirea  magazinul dvs. online.  WordPress reprezinta varianta optima din mai multe motiv. Comunitatea WordPress ofera un numar mare de  pluginuri de comert electronic si de alte tipuripe care le puteti utiliza pentru a va transforma site-ul intr-un magazin online sau pentru a-i adauga functionalitati.

Cel mai important: WordPress ca platforma este scalabil ceea ce este foarte important pentru a va asigura ca magazinul dvs. se poate dezvolta in timp.

Scalabilitatea WordPress poate fi imbunatatita prin utilizarea pluginurilor. Cu LSCache sau alt plugin de cache puteti stoca copii statice ale paginilor magazinului dvs. care pot fi afisate clientilor pentru a imbunatati timpul de incarcare. In mod similar, o retea de livrare a continutului (CDN), cum ar fi Cloudflare, poate spori viteza site-ului dvs. la nivel global.

Pluginuri precum Query Monitor faciliteaza monitorizarea interogarilor de baze de date ale site-ului dvs. de comert electronic si depanarea acestora, daca este necesar. Veti putea elimina diferite probleme care ar putea incetini site-ul dvs.

WordPress a dovedit ca poate sustine website-uri cu sute de mii de inregistrari fara a sacrifica viteza sau securitatea. Este folosit pentru numeroase website-uri cu trafic intens, inclusiv The New Yorker, BBC America sau Disney. Cu alte cuvinte, ofera o putere mai mult decat suficienta pentru a sustine un magazin de comert electronic de aproape orice dimensiune.

Pasul 2: Alegeti un furnizor de gazduire web cu planuri scalabile si flexibile

Multi proprietari de magazine online la inceput de drum nu apreciaza corect ce impact poate avea alegerea furnizorului de gazduire. Orice solutie de gazduire web are limite iar evaluarea corecta a  necesarului de resurse va va permite sa alegeti planul de gazduire corect. Intotdeauna este recomandat sa discutati in prealabil cu furnizorul pe care l-ati ales pentru a va ajuta in identificarea planului potrivit magazinului dvs.

Este recomandat sa alegeti o solutie dedicata de gazduire web WordPress WooCommerce pentru a avea acces la servicii specializate de gazduire si asistenta.

Pasul 3: Alegeti un instrument de comert electronic complet scalabil

WordPress nu ofera functionalitati pentru comert electronic in mod implicit si veti avea nevoie de un plugin specializat – WooCommerce. Exista si alte variante insa WooCommerce este de departe cel mai popular si ofera cele mai multe extensii si functionalitati. Integrarea WooCommerce este relativ usoara, instalarea realizandu-se similar oricarui alt plugin WordPress. Puteti extinde functionalitatile magazinului WooCommerce utilizand extensiile disponibile pentru checkout, abonare la newsletter, marketing, expediere, etc. Desi oricine poate instala WooCommerce chiar si fara a avea cunostinte tehnice avansate este in general recomandat sa apelati la o companie specializata care sa va ajute la punerea in functiune si optimizarea magazinului dvs. WooCommerce.

WordPress este motorul a peste 30% din toate websiturile existente online in timp ce WooCommerce este utilizat de peste 29% din toate magazinele online. WordPress si WooCommerce pot fi doua elemente esentiale in succesul oricarui magazin online si sa asigure in timp cresterea si stabilitatea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.