Trei oameni au sărit în bazin în timpul spectacolului la Delfinariu. Țuțuianu: „Cer conducerii Delfinariului să ia toate măsurile legale împotriva acestor persoane”

1.300 de spectatori au avut parte, sâmbătă, de momente de confuzie în timpul unei reprezentații, când trei activiști pentru drepturile animalelor au sărit în apă și au ieșit doar după intervenția Poliției.

Abia începuse spectacolul de la 15:00, ținut de Ni Ni şi Chen Chen, vedetele Delfinariului din Constanţa, când tinerii au sărit în bazin și au stat în apă cu pancarte pe care scria „Marea e casa delfinilor” sau „Închideţi toate delfinariile”.

„Aceste animale sunt sensibile la bolile transmise de mamiferele terestre. Este motivul pentru care noi facem de fiecare dată o prevenție. Le-au riscat viața și i-au speriat. Au luat găleata de pește și au vărsat-o în bazin, riscând ca delfinii să se poată lovi de beton. Toate acestea sunt excese de zel, ale unor organizații conservaționiste, conservaționiști de laptop, care nu înțeleg situația reală a animalelor din natură. Animalele din grădini zoologice, delfinarii, sunt utile în sensul legării unei stări sentimentale față de animale și informării despre viața acestora. Nu putem să știm despre animale, dacă nu intrăm măcar în contact vizual cu ele. Eu susțin delfinariile să existe. În țările unde nu mai există, cunoștințele despre delfini sunt limitate. Ne vom îndrepta penal împotriva acestor trei infractori, o persoană străină și doi români”, a spus directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bîlbă.

Cei trei bărbați, un olandez și doi români, au fost sancționați contravențional conform legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu câte 1.500 lei fiecare.

„Consider că astfel de evenimente produc mai multe prejudicii decât beneficii. Respect opinia fiecărui cetățean/ONG, însă nu pot să fiu de acord cu acest mod de a se exprima. Trebuie spus că delfinii din Constanța s-au născut în captivitate, iar eliberarea ar însemna și dispariția lor. În plus, în opinia mea, cei care s-au aruncat în bazin ar fi trebuit să își canalizeze eforturile pentru a conștientiza populația privind riscurile dispariției acestei specii din cauza plaselor de pescari. Astfel, ar fi avut parte și de susținerea noastră. Regret astfel de incidente și cred că nu aceasta este soluția pentru a atrage atenția. Cer conducerii Delfinariului să ia toate măsurile legale împotriva acestor persoane și, de asemenea, să găsească soluții pentru a preveni, pe viitor, astfel de incidente neplăcute atât pentru publicul spectator cât și pentru delfini”, a completat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *