Trei miniștri, codașii din Guvern la execuția bugetară. Printre ei: Vîlceanu, aflat în prag de demisie

Ministerele Familiei, Economiei și Investițiilor au cheltuit mai puțin de 20% din ținta pentru primele trei luni ale anului, potrivit execuției bugetare la 31 martie 2022, indică cifrele de la Ministerul Finanțelor Publice.

Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea, a cheltuit puțin peste 11%, ministerul Economiei condus de Florin Spătaru – aproape 13%, iar ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene condus de Dan Vîlceanu – aproape 17% din prevederile bugetare pentru primele trei luni ale acestui an. Vîlceanu organizează miercuri, de la ora 15:00, o conferință de presă, prilej cu care este așteptat să își depună demisia din funcția de ministru.

Puține fonduri au consumat și ministerul Energiei condus de Virgil Popescu (23% din ținta asumată) și ministerul Dezvoltării condus de Cseke Attila –  cu o execuție bugetară de 36%.

La polul opus, „campion” este ministerul Muncii, cu peste 98% din fonduri cheltuite. Ministerele Justiției, Sportului și Educației au epuizat și ele aproximativ 95% din fondurile aferente perioadei ianuarie-martie.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.