Spread the love

Weekend-ul de sfârșit al lunii ianuarie și început al lunii februarie aduce la Teatrul de Stat Constanța trei comedii de succes, dar care solicită pofta de râs a spectatorilor în feluri diferite.

Vineri, 31 ianuarie, de la ora 19.00, a fost programată din nou comedia de succes „Niște… năroji”, reluată de curând, după o perioadă mai lungă în care nu a fost jucată. Este o dramatizare de Iulian Enache după ciclul de poeme „La Lilieci” de Marin Sorescu.

Regizorul Iulian Enache pune accent pe momentele cele mai importante ale satului românesc, încercând să evidenţieze simbolic semnificaţiile lor profunde, astfel încât ajung să se întâlnească, la aceeași masă, participanții la nuntă și la parastas. Este un fel de Las Fierbinți oltenesc, plin de ingenuitatea și umorul specifice lui Marin Sorescu.

Sâmbătă, 1 februarie, de la ora 19.00, continuăm cu spectacolul „Memoria apei” de Shelagh Stephenson, o tragicomedie în care trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință.

Duminică, 2 februarie, de la ora 19.00, ne întâlnim din nou cu „Gaițele” lui Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu, un spectacol la care biletele sunt deja aproape epuizate. Dovadă că montarea, care datează din 2012, este foarte apreciată de publicul constănțean.

Este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. Se râde mult la acest spectacol, dar spectatorii rămân și cu un gust amar. Peripeţiile amoroase din clanului Dudulenilor, replicile savuroase şi bârfele suculente scot în evidență, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța se pot achiziționa fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11), la următoarele prețuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon) și 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari). Programul agenției de bilete: luni: 09:00 – 17:00;  joi – duminică: 11:00 – 19:00.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *