Trecerile de pietoni din Constanța, prevăzute cu refugiu și garduri de protecție

Reamenajarea trecerilor de pietoni prin construcția refugiilor pietonale contribuie la diminuarea riscului de accidente rutiere. Pentru a crește siguranța participanților la trafic, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL a amenajat un scuar la trecerea de pietoni situată pe strada Dezrobirii, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” din Constanța.

trecere de pietoni 2

Potrivit municipalității, trecerea de pietoni a fost marcată și semnalizată corespunzător. În zona axului drumului  a fost construit un scuar și a fost amplasat un refugiu protejat de garduri care le oferă astfel posibilitatea pietonilor să ajungă la mijlocul șoselei si să se asigure din nou, pentru a putea traversa în continuare. De asemenea,  suprafața pietonală a fost delimitată prin montarea de borduri iar vechile marcaje au fost îndepărtate. Carosabilul urmează să fie recondiționat cu asfalt, strada Dezrobirii fiind cuprinsă în programul de reabilitare a tramei stradale.

Lucrări de amenajare a refugiilor pietonale vor avea loc la trecerile de pietoni situate  în locuri cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *