Trecere de pietoni SMART instalată de Primărie, la intrarea în oraș

Primăria municipiului Constanța a implementat joi, 7 noiembrie, un proiect pilot cu treceri de pietoni inteligente pe bază de senzori și leduri în asfalt. Ele se aprind în momentul în care cel care intenționează să  traverseze  este detectat pe trotuar. Trecerea de pietoni oferă astfel o mai bună vizibilitate și crește nivelul de siguranță al cetățenilor care traversează acest bulevard intens circulat.

CITEȘTE ȘI:

„Trecerea este vizibilă în primul rând pentru șoferi iar pentru pietoni este mult mai sigură”, „Se vede de la distanță, ca și șofer apreciezi altfel adică ai posibilitatea să oprești mult mai din timp”, „Odată ce pietonul a ajuns în dreptul trecerii îl poți vedea mult mai devreme și din timp”, au declarat cei care au trecut aseară prin zona trecerii pentru pietoni cu leduri.

Tot pentru siguranța pietonilor, Primăria Municipiului Constanța a înființat recent patru treceri de pietoni noi în puncte cu risc crescut de accidente și a remarcat 76 de treceri de pietoni aflate în diverse zone ale orașului,  pentru a le asigura șoferilor o mai bună vizibilitate.

Alte zece treceri de pietoni de pe marile bulevarde au fost iluminate suplimentar iar la cele cu insule mediane au fost montate semnalizatoare cu  leduri și panouri fotovoltaice.

trecere inteligenta 3

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Trecere de pietoni SMART instalată de Primărie, la intrarea în oraș

  • sâmbătă, 9 noiembrie 2019 la 11:30
    Legătură permanentă

    Era mult mai eficient sa mai schimbe becurile arse de la cele deja existente. Sunt multe treceri care sunt in bezna totala, becuri arse de ani de zile. Sau sa mute trecerile care sunt fix langa giratorii si sunt atat periculoase pt pietoni cat si incomode pt soferi. Sau sa faca semaforul de la trecerea de la Kaufland care din verde se face direct rosu. Nu pulseaza inainte, nu nimic. Astfel pietonii care se angajeaza in traversare habar nu au daca au sau nu timp sa ajunga dincolo, multi fiind prinsi direct de rosu la mijloc. Nu zic, trebuie si sunt bune si astea inteligente. Dar hai intai sa le rezolvam pe alea „proaste” si cu adevarat periculoase.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.