Treaba e clară la USR-PLUS: SONDAJ – Dan Barna, CÂȘTIGĂTOR detașat la Congres, cifre DEZASTRUOASE pentru Dacian Cioloș

Dan Barna îl poate învinge detașat pe Dacian Cioloș la Congresul USR-PLUS din toamnă. Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde în perioada 20-30 mai și obținut în exclusivitate de PS News, doar 25% dintre votanții USRPLUS l-ar vota pe Dacian Cioloș pentru funcția de președinte al formațiunii politice, în timp ce mai mult de jumătate l-ar alege pe Dan Barna (53%) să conducă partidul și doar 9% pe Nicușor Dan, actualul edil al Capitalei.

avangarde

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 20 – 30 mai, pe un eșantion de 915 de subiecți, intervievați prin metoda CATI (interviuri telefonice). Sondajul are o marjă de eroare de 3, 2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Dacian Cioloș i-ar fi cerut lui Dan Barna să se retragă din cursa pentru funcția de președinte al USRPLUS și să-i facă loc amândoi unui „candidat mai tânăr”, iar vicepremierul a refuzat. Propunerea lui Cioloș este înțeleasă în partid ca o fugă a acestuia de competiție, de teamă că va pierde șefia formațiunii politice. De altfel, Cioloș nu dorește ca Dan Barna să preia conducerea formațiunii politice și de teamă că partea PLUS din partid nu va mai avea un cuvânt greu de spus la următoarele decizii. Momentan, până la Congresul din toamnă, partidul are o conducere dublă formată din cei doi, iar câștigarea competiției din toamnă de către Dan Barna l-ar pune în umbră pe Dacian Cioloș.

La Congres, delegații vor vota componența noului Birou Național și viitorul președinte al USR PLUS. Liderii partidului își doresc un vot cu prezență fizică pentru BN, în timp ce, pentru funcția de președinte al partidului, votul va fi online și se vor putea exprima toți membrii USR PLUS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.