Traseul Gară – Mamaia se modifică RADICAL. Făgădău: „Investiție de 20 de milioane de euro, ca să închid gura celor care nu au făcut nimic în viața lor!”

Proiectul intitulat îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia a fost adoptat, luni, de consilierii locali municipali în cadrul unei ședințe extraordinare. Este vorba de o finanțare nerambursabilă de peste 91 de milioane lei, din care contribuția municipalității este de aproximativ 1,8 milioane lei și care presupune modernizarea completă a tronsonului bd. 1 Decembrie, din fața Gării până la Casa de Cultură – bd. Alexandru Lăpușneanu (vizează și o parte din bd. Aurel Vlaicu), până la intrarea în stațiunea Mamaia.

clm1

Proiectul a fost votat favorabil de toți cei 23 de consilieri prezenți și, după ședința consiliului local, primarul Decebal Făgădău a punctat faptul că aparatul pentru fonduri europene este validat într-o mulțime de proiecte.

„Toată această zonă va fi modernizată, așa cum merită o metropolă europeană. Evident că vorbim de fonduri structurale și proiectul a fost declarat eligibil 100%, nu există cheltuieli neeligibile. Asta pentru a le închide gura celor care nu au făcut nimic în viața lor, dar se pricep mai bine la fonduri europene decât o face un aparat care a fost validat într-o mulțime de proiecte. Mai bine de 20 milioane de euro vor veni în municipiul Constanța, este ultima etapă premergătoare semnării contractului de finanțare. Mă aștept să începem anul acesta licitația pentru lucrări. Nu pot anticipa nici un fel de termen, știm cum este în România, cu contestații, paracontestații, vedem ce se întâmplă cu Cazinoul nostru…”, a spus Făgădău.

Proiectul îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia a fost declarat eligibil în cadrul Programului Operațional 2014 – 2020, încadrându-se la politica de promovare a unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane – reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *