Transportatorii din județ, luați „la ochi” de USR Constanța. „Navetiștii sunt EXPUȘI DIRECT INFECTĂRII cu coronavirus”

USR Constanța solicită Consiliului Județean Constanța măsuri de îmbunătățire a circulației navetiștilor la nivel județean, întrucât, în condițiile situației de urgență națională și a existenței Ordonanței Militare nr. 3, cetățenii care fac naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde au serviciul sunt expuși direct infectării cu coronavirus.

Propunerile USR Constanța:

1. Înlocuirea microbuzelor (supraaglomerate) cu autocare sau suplimentarea numărului de microbuze, cel puțin în orele de vârf (dimineața și seara).

2. Suplimentarea cu autobuze ale CT BUS S.A. prin încheierea de urgență a unor protocoale între Consiliul Județean Constanța și CT BUS S.A., pe rutele metropolitane, dacă situațiile impun acest lucru, respectând cu strictețe celelalte condiții prezentate.

3. Înjumătățirea numărului de locuri disponibile (prin marcarea lor ca indisponibil) din autocare / microbuze, astfel încât să se respecte distanța socială, atât în orele de vârf (conform art. 1 de mai sus), cât și în afara orelor de vârf.

4. Dotarea obligatorie a șoferilor autocarelor / microbuzelor cu echipament complet de protecție (combinezon, mănuși, mască protecție, ochelari protecție).

5. Dotarea autocarelor / microbuzelor cu dispensere / dozatoare cu dezinfectant de mâini pentru pasageri.

6. Obligativitatea dezinfectării autocarelor la sfârșitul fiecărei curse, la cap de linie.

7. „Îmbrăcarea” pragurilor sau treptelor microbuzelor / autocarelor, pe care pășesc pasagerii, cu materiale textile îmbibate permanent cu substanțe dezinfectante.

8. Eliminarea, pe perioada urgenței, a plății cu numerar direct la șofer. În cazuri excepționale, plata trebuie făcută cu suma exactă a călătoriei, pentru a nu se returna rest în bancnote.

9. Verificarea permanentă a îndeplinirii obligațiilor de mai sus, de către organele abilitate – poliție locală, poliție națională, jandarmerie, armată.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Stelian Ion (USR) cere modificarea legislației: „Aglomerarea de la sediile DSP crește RISCUL DE TRANSMITERE a virusului!”

USR Constanța solicită autorităților TESTAREA PERIODICĂ a personalului medical

Proiect de LEGE: Stelian Ion (USR) cere PEDEPSE MAI MARI pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități

Stelian Ion (USR), iritat pe Guvern: „Ce-i bazaconia aia cu permiterea joggingului? Vor să fie populari pe termen scurt, dar tot în BLOCAJ TOTAL vor ajunge”

Stelian Ion, solicitare la ministrul Vela: „Să fie puse la dispoziție LOCURI DE CAZARE pentru medicii de la Constanța”

Stelian Ion, ieșit din izolare: „DSP nu mai face față! Hârțogăreala ne omoară, la propriu! Doar dosar cu șină nu mi-au cerut…”

USR Constanța îl trage de mânecă pe ministrul Vela: „Un hotel din Mamaia este al… MAI!”

USR propune schimbarea voucherelor de vacanță în vouchere de sănătate. Stelian Ion: „Operatorii din turism ar trebui să ajute în perioada asta, în care toți depunem eforturi”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.