Transelectrica: În cazul unui BLACK-OUT, România poate relua alimentarea cu energie electrică în 6 ore

Dispeceratul Energetic Naţional (DEN) din cadrul Transelectrica poate relua alimentarea cu energie electrică în maximum 6 ore de la producerea unui black-out, conform regulamentelor europene în domeniul energiei, a declarat miercuri Virgil Ivan, directorul DEN. El a explicat că România funcţionează interconectat, la nivel european, într-o infrastructură energetică din care fac parte 34 de ţări şi 41 de operatori de transport şi sistem.

„La vârf de consum din perioadele cele mai dificile se înregistrează până la 600.000 de MW. Astfel că 2.000 – 3.000 de MW care ar putea fi importaţi de una sau alta dintre ţări nu reprezintă foarte mult”, a arătat Ivan, în cadrul conferinţei Focus Energetic.

„Trebuie să ştim de asemenea că, la nivel european, în cadrul acestui sistem principalul aspect pe care îl urmărim este cel al solidarităţii. Este foarte important că suntem parte a acestui sistem interconectat, ENTSO-E, iar o problemă se rezolvă prin participarea tuturor celorlalţi, este o obligaţie”, a continuat reprezentantul DEN.

În 2015, au început să fie emise, pentru funcţionarea operatorilor de transport şi sistem, regulamente europene. S-a trecut de la manuale de operare la reglementări europene cu caracter de lege pe care le pun în practică toate ţările europene.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Transelectrica: În cazul unui BLACK-OUT, România poate relua alimentarea cu energie electrică în 6 ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *