Tragedie de Crăciun pentru Federația Rusă: Un avion militar, cu membri ai Corului Armatei care a cântat la Constanța, s-a prăbușit în Marea Neagră

Un avion militar rusesc s-a prăbuşit, duminică, în Marea Neagră. La bord se aflau 92 de persoane, militari, artişti şi jurnalişti. Aeronava dispăruse brusc de pe radare, la ora locală 5,40 (2,40 GMT), la scurt timp după decolarea sa de pe aeroportul stațiunii balneare Soci, în orașul Adler, la Marea Neagră, iar autorităţile ruse au confirmat prăbuşirea. Resturi ale aeronavei au fost găsite la câţiva kilometri de ţărm, la Soci, unde apa are o adâncime de 50-70 de metri, iar mai multe bagaje au fost aduse de valuri pe plajă.

cautari

Autoritățile ruse susțin că nu există supraviețuitori. Avionul decolase de la Soci cu 20 de minute înainte să dispară de pe radar și se îndrepta spre Siria.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a confirmat că la bord se aflau 84 de pasageri şi 8 membri ai echipajului. Printre pasageri se aflau şi 9 jurnalişti, câte trei de la Zvezda TV, Channel One şi de la un alt post TV, dar şi 50 de muzicieni din Corul Alexandrov al Armatei ruse.

Președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat formarea unei comisii de anchetă, condusă de către premierul Dmitri Medvedev, însărcinată cu stabilirea cauzelor prăbușirii în Marea Neagră a unui avion militar care se îndrepta spre Siria având la bordul său 92 de persoane.

585f9bfec361889d3b8b4567

Putin i-a cerut lui Medvedev ”să formeze și să conducă o comisie guvernamentală însărcinată cu ancheta privind prăbușirea avionului Tu-154 la Soci” și și-a exprimat ”condoleanțele sale cele mai profunde” rudelor victimelor, în mare parte artiști ai corurilor Armatei Roșii care mergeau să celebreze Anul Nou împreună cu soldații ruși dislocați în Siria, la baza aeriană rusă de la Hmeimim, aproape de Lattaquia, în nord-vestul Siriei.

Avionul se afla în exploatare de 33 de ani și avea 6.689 de ore de zbor din 1983. Membrii corului Alexandrov al Armatei ruse a cântat la Constanţa anul acesta, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe 8 octombrie.

corul armatei rosii

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *