Tradiție reluată: premiile de excelență ale APMC. Făgădău, către operatorii portuari: „Vă invit să transformăm Constanța într-un punct de transfer tehnologic”

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (APMC) a organizat, vineri, decernarea premiilor de excelență 2017, o tradiție reluată după cinci ani. Directorul general al companiei, Nicolae Dan Tivilichi, a înmânat 10 premii celor mai performante companii din domeniul portuar, în premieră, fiind acordate și două premii speciale. În cazul companiilor portuare, criteriile de stabilire a premianților au luat în considerare traficul de nave și mărfuri, valoarea investițiilor, nivelul de achitare a datoriilor către APMC.

La evenimentul de vineri de la sediul APMC au participat reprezentanții companiilor și instituțiilor care activează în porturile maritime românești, ai administrației locale, oameni de afaceri sau parlamentari. Amintim aici pe deputatul Mircea Toader, pe directorul general al Ceronav, Ovidiu Cupșa sau secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Ionel Minea.

apmc 1

„Socotim această întâlnire ca fiind prima după un șir de ani, să marcăm momentul relansării investițiilor în Portul Constanța în ultima perioadă, a investițiilor dumneavoastră, pe care le faceți în terminale. Consider că este momentul la care putem să ne bucurăm de atmosfera bună a anului 2017, care a însemnat să trecem peste multe obstacole, plecând de la contractele pe care le are administrația cu dumneavoastră, contractul colectiv de muncă ș.a.m.d. Din fericire, ne adunăm să sărbătorim și apariția unei noi legi a porturilor! Avem credința că ce a fost bun se va lăsa și ceea ce urmează poate fi mai bun, mai bine, atât pentru Port, cât și pentru oraș. Portul este parte a orașului Constanța și ne putem considera unul din motoarele orașului, a județului, a comunității”, a spus în deschiderea evenimentului directorul general al APMC, Nicolae Dan Tivilichi.

CITEȘTE ȘI:

Bilanțul Portului Constanța, la final de an. Tivilichi, director general APMC: „Suntem, din nou, principalul exportator de cereale al Europei!”

În discursul său, secretarul de stat Ionel Minea a amintit că ministrul Transporturilor, Felix Stroe, nu își poate uita obârșia constănțeană și că privește cu interes dezvoltarea Portului Constanța.

„Am încredere că, împreună, operatorii, cu administrația Portului, cu Ministerul Transporturilor, vom găsi cea mai potrivită cale pentru a dezvolta această infrastructură portuară, pentru a deveni unul din cele mai importante porturi ale lumii. Avem această dorință, avem și capacitatea managerială, organizatorică, dar singuri nu o putem face și avem mare nevoie de sprijinul operatorilor portuari, investitorii din această zonă și principiul de bază care trebuie să stea în această relație trebuie să fie unul simplu, bazat pe win-win, adică câștigați și dumneavoastră și administația și Ministerul Transporturilor. (…) Domnul ministru, Felix Stroe, constănțean al dumneavoastră, privește și sprijină cu mare interes aceste evoluții”, a spus Ionel Minea.

Făgădău: „Multă vreme lumea se uita doar la a gestiona resursele pe care le aveam”

Pentru că vorbim de un eveniment la care primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, nu putea să lipseasă, edilul a precizat că se impune, în paralel cu dezvoltarea din ultimul ani, creșterea calității angajaților din domeniul portuar.

„Vă mulțumesc pentru încăpățânarea de care dați dovadă și într-o lume schimbătoare vă gândiți nu doar la business, ci și la oameni și la comunitate. A fost un an bun bun din punct de vedere al colaborării, vedem că ușor-ușor gardul care separa orașul de Port devine din ce în ce mai puțin vizibil. Este un lucru care ține de normalitate, tot de normalitate ține și actualizarea contextului legislativ și acest moment de recunoștință a valorii celor care generează plus valoare pentru oraș, regiune și țară. Toate aceste lucruri se obțin greu. (…) Mulțumesc fiecăruia dintre dumneavoastră, celor care vă finanțează, pentru că trebuie să ne uităm că, anul acesta, s-au deschis investiții noi și ați capitalizat suficientă încredere încât să atrageți bani într-un moment în care lumea se uită cu maximă atenție la cifre. Le mulțumesc celor care sunt în echipele dumneavoastră, s-a finalizat o investiție de peste 40 de milioane de euro la Ameropa, a început o investiție de aproape 50 de milioane la Chimpex, s-a cumpărat o macara la domnul Cușa, vine o macara de 9 tone, iată că preocuparea pentru progres tehnologic este ceva ce pe mine m-a luat prin surprindere. Multă vreme lumea se uita doar la a gestiona resursele pe care le aveam, dintr-o dată faptul că avem o zonă de confort, de dialog, de stabilitate, ne face să ne gândim și la un progres tehnologic. Din punctul acesta de vedere, vă invit să transformăm Constanța într-un punct de transfer tehnologic, astfel încât calitatea angajaților să crească”, a spus Decebal Făgădău.

Prezentăm premiile decernate vineri seară de APMC:

Cea mai mare investiție finalizată  în anul 2017 – CHIMPEX SA

Cel mai important operator de mărfuri vrac solid – COMVEX SA

Cel mai important operator de containere – CONSTANTA SOUTH CONTAINER TERMINAL SRL

Cel mai mare operator de mărfuri vrac lichid – OIL TERMINAL SA

Cel mai important agent de nave maritime – IDU SHIPPING & SERVICES SRL

Cel mai important agent de nave în regim de linie – ORION SHIPPING SRL

Cel mai important agent de nave fluviale – PHOENIX RIVER TRANS SRL

Cel mai important armator de nave fluviale – COMPANIA DE NAVIGAŢIE FLUVIALĂ ROMÂNĂ NAVROM GALAŢI

Cea mai ambițioasă investiție realizată într-un terminal intermodal în anul 2017 – „Macaraua portal” – SOCEP SA

Cel mai ambițios proiect de investiții propus în anul 2017- „Terminal de depozitare și operare produse petroliere și petrochimice lichide vrac în tranzit” – MINMETAL SRL

Premiul de excelență pentru parteneriat în dezvoltarea Portului Constanța – CONSTANȚA PORT BUSINESS ASSOCIATION

Premiul de excelență pentru parteneriat în promovarea Portului Constanța – CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE, NAVIGAŢIE ŞI AGRICULTURĂ CONSTANŢA

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.