Tot mai multe REACȚII ADVERSE resimțite de medicii care s-au vaccinat: Aproape 90 dintre ei s-au plâns de ce au pățit. Recomandările oficiale pentru contraindicații

Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore și s-au înregistrat aproape 90 de reacții adverse. România a depășit 41.000 de persoane vaccinate. Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 16.101 persoane, iar de la începutul campaniei 41.609 persoane.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 89 de reacții adverse „comune și minore”, astfel:

– 56 reacții de tip local;

– 33 reacții generale.

Alte cinci 5 reacții sunt în curs de investigare.

În total au fost 136 de reacții adverse: 64 reacții locale cu durere la locul injectării, 72 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat marți că NU se pot vaccina anti-coronavirus persoanele care trec printr-o infecție COVID și nu se pot vaccina nici persoanele care au fost infectate la mai puțin de o lună față de momentul vaccinării.

Trebuie să luăm în calcul că, atunci când recomandăm vaccinarea unei persoane, trebuie ca acea persoană să fie eligibilă pentru vaccinare. Adică, în primul rând, să nu aibă contraindicaţii medicale; în al doilea rând, să-şi dorească să facă această vaccinare; şi, de asemenea, este important ca persoana respectivă să nu fie în cursul unei infecţii aflate în derulare sau să nu fie în prima lună de la momentul unei infecţii cu SARS-CoV-2”, a explicat medicul militar.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *