Tomac, total ÎMPOTRIVA unei alianțe sau fuziuni AUR-PMP: „Este EXCLUS! Un derapaj rușinos!”

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac, fost președinte al formațiunii politice, a catalogat drept „un derapaj rușinos” posibilitatea ca AUR să facă o alianță sau fuziune cu PMP, așa cum le-a propus George Simion liderilor Partidului Mișcarea Populară într-o ședință la care a participat, joi, seară, la invitația lui Cristian Diaconescu. Europarlamentarul PMP a susținut și că sâmbătă va avea loc un Congres al PMP la care se va vota o nouă conducere. „O moțiune asumată de mine, cu o echipă care a muncit 8 ani de zile pentru ca PMP să devină o alternativă la ceea ce există pe scena politică astăzi”, a explicat Eugen Tomac, pentru PSNews.ro.

Am rămas surprins, ieri, când am văzut la dumneavoastră această știre. Nu cred că trebuie luată în serios o asemenea abordare pentru că este un derapaj rușinos, în primul rând. În al doilea rând, această abordare nu are niciun raționament politic. Noi ne vedem de drumul nostru, avem Congres mâine (n.r – sâmbătă), vom stabili exact care ne sunt prioritățile. PMP, după PSD și PNL, are cea mai mare infrastructură politică în această țară.Avem reprezentanți în peste 50% din consiliile locale din țară și vrem să facem politică creștin-democrată, populară, pe linia asumată de partid încă de la înființarea sa. Nu este un moment ușor, dar este exclusă orice fuziune cu un partid extremist. Sâmbătă, delegații prezenți la Congres vor vota conducerea PMP, o moțiune asumată de mine cu o echipă care a muncit 8 ani de zile pentru ca PMP să devină o alternativă la ceea ce există pe scena politică astăzi. Esențial este să revenim în Parlament, dar pe picioarele noastre. Va fi un Congres împotriva căruia s-au pus foarte multe piedici”, a declarat Eugen Tomac.

Joi seară a fost publicată o înregistrare din care reiese că președintele Cristian Diaconescu ar fi bătut palma cu George Simion pentru o „alianță sau fuziune” a PMP cu AUR. În înregistrare, George Simion, co-președintele AUR, spune că trebuie „materializat” ceea ce i-a propus lui Cristian Diaconescu încă din ianuarie, adică „un pol conservator cu reprezentare parlamentară pentru ambele partide, pentru că sunt mulți care vor să ni se alăture în viitoarea construcție de guvernământ”. De asemenea, Simion a promis… 14 parlamentari AUR pentru PMP, pentru ca aceștia să formeze un grup parlamentar.

„Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianță, fie într-o viitoare fuziune. Am vorbit cu domnul președinte (Cristian Diaconescu – n.r.) și vă asigur că vom construi pentru România, nu în interesul unora sau altora de a ajunge într-o funcție sau alta”, afirmă George Simion, după care intervine la microfon Cristian Diaconescu.

„Îți mulțumesc mult, George”, spune președintele PMP, apoi reia: „Aceasta, stimați colegi, a fost intervenția care vă confirmă ceea ce pe unii dintre dvs am apucat să-i anunț. I-am anunțat pe cei care au binevoit să-mi răspundă la telefon, pe cei care nu sunt neapărat alături de mine, ci alături de partid”.  

AUR a inițiat discuții despre formarea unui „pol conservator” încă de anul trecut, invitând mai multe partide să se alăture demersului, printre acestea numărându-se PMP, PNȚCD și Partidul Alternativa Dreaptă. Atunci, președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat că a avut discuții cu George Simion în acest sens, însă a precizat că „sunt foarte multe elemente de depășit în discuția cu AUR”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *