Spread the love

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, solicită vineri, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, introducerea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Camerei inferioare a Parlamentului a proiectului referitor la reducerea numărului de parlamentari la 300.

„În ultima perioadă, vorbiţi foarte des şi apăsat despre nevoia respectării legilor, a deciziilor CCR şi a voinţei cetăţenilor, dar şi despre ruptura de trecut a PSD şi nevoia de reformă a partidului. În virtutea acestor principii exprimate public, PMP vă solicită punerea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Camerei Deputaţilor a proiectului legislativ 462/2018 care are ca obiect reducerea numărului de parlamentari la 300, în conformitate cu voinţa cetăţenilor României exprimată prin referendumul din 22 noiembrie 2009”, a transmis Eugen Tomac.

Potrivit președintelui PMP, cele 7.765.573 de voturi (88,84% din sufragiile valabil exprimate) favorabile reducerii numărului de parlamentari la 300 reprezintă „mai mult decât scorul electoral obţinut de orice formaţiune politică sau candidat de când România a devenit o democraţie consolidată în epoca post-decembristă”.

„Corect ar fi ca, săptămâna viitoare, să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaţilor, această iniţiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci, domnule Ciolacu, veţi avea dreptul să vorbiţi despre respectarea Constituţiei şi a voinţei cetăţenilor. Şi abia după aceea oamenii vor începe să vă creadă că doriţi o reformă reală a PSD”, transmite liderul PMP.

Tomac arată că, în Italia, referendumul de reducere a numărului de parlamentari, susţinut în 20 – 21 septembrie, a fost aprobat la rândul său cu o largă majoritate (69,96% din voturile valabil exprimate) şi acesta urmează să fie transpus în legislaţia italiană în următorii doi ani.

„Este o ruşine pentru Parlamentul României că, în 11 ani, n-a reuşit să pună în aplicare dorinţa covârşitoare a românilor”, consideră preşedintele PMP.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *