Tomac (PMP): „România trebuie să aibă 300 de parlamentari, nu 469!”

Eurodeputatul Eugen Tomac spune că partidele parlamentare trebuie presate astfel încât măcar anul acesta să fie votată legea PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300, act normativ care a fost adoptat de Senat în 2018, dar care n-a ajuns nici până astăzi să fie votat în plenul Camerei Deputaților.

Din ciclul minunilor ce s-au întâmplat anul trecut în Parlamentul României. În 2018 a fost adoptată, în Senat, legea propusă de PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Doar că aceasta nu a ajuns niciodată să fie votată în plenul Camerei Deputaților. În 4 ani, aleșii României nu au reușit să elaboreze raportul. Astfel, Comisia Juridică și cea pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului au solicitat Biroului Permanent un alt termen spre a prezenta deputaților concluziile referitoare la această lege esențială pentru democrația românească”, a scris eurodeputatul PMP, miercuri, pe Facebook.

An de an, susține Eugen Tomac, „inițiativa legislativă rămâne uitată prin sertare, deși implementarea legii este obligatorie, așa cum prevede Decizia nr. 682 din 27 iunie 2012 a Curții Constituționale”

România trebuie să aibă 300 de parlamentari, nu 469. Pentru asta, toți trebuie să punem presiunea necesară asupra partidelor parlamentare, astfel încât măcar anul acesta să se voteze una dintre cele mai importante legi asupra căreia au decis 90% dintre români!”, a conchis Eugen Tomac.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.