Tomac (PMP), dezlănțuit în Parlamentul European: „Știrea că s-a INTERZIS Crăciunul încă circulă! Nimeni NU poate emite un asemenea document”

Deși Comisia Europeană a retras cu celeritate documentul intern în care se discuta de interzicerea folosirii cuvântului Crăciun  pentru a nu ofensa persoanele care nu sunt de religie creștină, subiectul continuă să facă vâlvă în Parlamentul European. Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a atenționat că un asemenea document nu ar fi trebuit să existe niciodată.

Niciodată nimeni nu va putea interzice Crăciunul în Uniunea Europeană. Acesta este mesajul pe care l-am transmis Comisiei Europene în plenul Parlamentului European. Este de nepermis ca pe viitor, un document intern al Comisiei să conțină elemente atât de sensibile care pot crea prilejul perfect pentru a duce în eroare cetățenii europeni. Deși s-a explicat că a fost un demers nefericit intern, care nu-și avea rostul, totuși știrea falsă precum că în Uniunea Europeana a fost interzis Crăciun, a circulat și încă mai bântuie peste tot și acest fapt este grav. O asemenea provocare trebuie evitată pentru că aduce prejudicii uriașe democrației. Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei și nu-i exclude pe cei care nu împărtășesc cu noi această frumoasă tradiție”, a transmis Tomac.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *