Tomac (PMP) anunță că au început negocierile pe SALARIUL MINIM european

Verde pentru salariul minim european, start negocierilor, anunță eurodeputatul Eugen Tomac: „Suntem cu un pas mai aproape de succesul Directivei salariilor minime”.

Verde pentru salariul minim european, start negocierilor. Suntem cu un pas mai aproape de succesul Directivei salariilor minime! Miniștrii Muncii din statele membre UE au ajuns la un acord în Consiliu, astfel încât pot începe negocierile dintre cele trei instituții ale UE – Parlamentul European, care acum două săptămâni și-a votat poziția, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană. Mesajul transmis de Parlament două săptămâni în urmă și, acum, de Consiliu este unul puternic. Salariile decente și echitabile pentru cetățenii europeni care muncesc nu sunt opționale, sunt un deziderat clar al Uniunii”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El afirmă că, potrovit noilor reguli, este de așteptat ca salariile minime să crească în mai mult de jumătate din statele membre, ajutând peste 25 de milioane de lucrători. „Datorită acestei directive, România se poate apropia de un trai decent, oferit de salariile din statele Europei de Vest. Așa vom învinge sărăcia și vom deveni o țară în care românii vor trăi așa cum merită”, conchide Tomac.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *