Tobogane readuse la viață și desene educative pe asfalt, în parcul din Poarta 6

Parcul din Poarta 6 a fost scena pe care zeci de copii de toate vârstele au ținut să-și etaleze talentul în pictură, să-și lase imaginația și creativitatea libere și să se exprime prin limbajul culorilor. Însoțiți de părinți, bunici ori prieteni, micuții au pus imediat mâna pe pensule, și-au împărțit vopselurile și au trecut la treabă, extrem de entuziasmați. Şotronul, harta României, omizi cu cifre, toate au fost pictate în culori, de mâinile lor dibace, pe aleile parcului. Acțiunea face parte din proiectul educativ „Constanţa veselă – desene pe asfalt” ce a fost iniţiat de Asociaţiile Youth Vision şi Creative+, cu sprijinul Primăriei Constanţa. Tinerii voluntari s-au reîntors în parc pentru a finaliza desenele pe asfalt începute în urmă cu două săptămâni și, cel mai important, au readus la viață cele două tobogane din ciment, locurile de joacă aflate în preferințele celor mai mulți copii care locuiesc în zonă. Acestea erau vandalizate cu diverse mesaje de artiștii stradali, iar după ce au fost curățate și viu colorate, voluntarii au scris mesajul „I love my CT”, în semn de iubire pentru Constanţa.

CITEȘTE ȘI:

Viceprimarul Constanței, Dumitru Babu, dar și deputatul George Vișan s-au alăturat inițiativei de a transforma parcurile din Constanța în locuri vesele și pline de culoare și astfel, cei doi au pictat figurinele și au vopsit toboganele, cot la cot cu voluntarii și copiii prezenți la acțiune.

babu visan

Proiectul „Constanţa veselă – desene pe asfalt” a luat naştere din dorinţa de a stimula mişcarea, de a-i motiva pe copii să se joace în aer liber, dar şi de a da o alternativă la timpul petrecut în faţa calculatorului sau a telefonului.

 „Am fost foarte încântată că am participat la această acțiune de voluntariat prin inițiativa Primăriei Constanța și Asociației Youth Vision. Îmi place mult să mă implic în astfel de activități și proiecte educative ce-i implică în același timp și pe iubitorii de artă”, a declarat Cristiana Rodica Marin, elevă la Colegiul Național de Arte Regina Maria.

„Alături de copiii cu suflet creativ și voluntarii Youth Vision am continuat ce ne-am propus – să facem din Constanța un oraș vesel. Starea și energia, dar și dorința imensă a copiilor de a se implica mi-au atins sufletul și m-am dedicat întru totul acestor desene. Iar rezultatul este etraordinar”, a declarat Elena Mariela Nencu, pictoriță.

Organizatorii anunță că acțiunile de acest gen vor continua şi în alte parcuri din oraş care se vor transforma astfel într-un tărâm magic, plin de jocuri și culoare.

copii 2

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.