TNL Constanța: „Guvernul să renunțe la majorarea salariului minim de la 1 noiembrie, pentru că îi distruge pe tinerii antreprenori”

Prim-vicepreședintele TNL Constanța, economist Florin Pîrvulescu, anunță, marți, că organizația solicită Guvernului să renunțe la orice intenție de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, întrucât măsura „îi distruge mai ales pe tinerii antreprenori”.

Intenția Guvernului Dăncilă-Dragnea de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, în mai puțin de 10 zile, demonstrează că premierul și ministrul Muncii nu au cunoștințe economice nici măcar la nivelul unui elev de clasa a XI-a și își bat joc de mediul de afaceri. Tineretul Național Liberal cere Guvernului să renunțe la orice intenție de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, în condițiile în care această prevedere i-ar distruge mai ales pe tinerii antreprenori. Este regretabil că astfel de persoane ajung să conducă un minister, în condițiile în care nu au avut nici măcar o firmă cu 3-4 angajați cărora să le plătească lunar salariile și care, la rândul lor, au familii de întreținut. Considerăm că orice creștere a salariului minim ar trebui să se facă în conformitate cu realitățile din economie, nu din pixul unui ministru vremelnic care vrea să mai câștige câteva voturi. De asemenea, introducerea unui salariu minim diferențiat, de 2.350 lei pe lună, pentru angajații cu studii superioare și pentru angajații cu 15 ani vechime este o prevedere profund discriminatorie la adresa tinerilor. Promovarea în baza unor criterii precum competența și meritocrația reprezintă un concept străin de actual guvernare”, precizează Pîrvulescu.

Filiala TNL Constanța reiterează faptul că o creștere durabilă a economiei, care poate genera o creștere noninflaționistă a salariilor, se poate realiza numai prin predictibilitate, investiții în infreastructură și, nu în ultimul rând, prin reducerea birocrației.

CITEȘTE ȘI:

TNL Constanța: „Guvernul Dăncilă va crește șomajul în rândul tinerilor pentru că firmele vor stimula munca la negru”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *