Spread the love

În data de 21.01.2019, în intervalul orar 08.00-16.00, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au legitimat 5 persoane despre care existau indicii ca ar comercializa în mod ilicit țigări netimbrate. Acestea au fost conduse la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identității.

Potrivit Poliției Locale Constanța, comercianții ambulanți acționau în zona Piața Griviței, Piața Tomis 3 și zona Eden. În urma acestei activități de prevenire și combatere a comerțului stradal neautorizat s-au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 3.000 lei si a fost dispusă măsura complementară de confiscare a pachetelor  de țigări fără timbru accizabil.

De asemenea, pentru o altă persoană s-au întocmit actele de constatare vizând săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006, deoarece aceasta a fost depistată comercializând ilicit 70 de pachete de țigarete fără timbru accizabil, susceptibile a fi produse de contrabandă. La săvârșirea infracțiunii, persoana s -a folosit de un autoturism utilizat în regim de taxi.

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare. Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp)”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

În altă ordine de idei, marți, în jurul orei 09.30,  polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat o persoană de sex feminin care desfășura acte de comerț ambulant în spatele unui oficiu poștal situat pe strada Cișmelei din cartierul constănțean Tomis Nord.

„Persoana în cauză a fost condusă la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru identificare, în baza prevederilor art.20 lit.h din Legea 155/2010, iar după stabilirea identității, femeia a fost sancționată contravențional cu suma de 1.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Todotodată, acesteia i-a fost dispusă măsura complementară de confiscare a bunurilor expuse la vânzare în mod ilicit pe domeniul public și a banilor proveniți din acte de comerț nelegal. Activități similare se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *