Tinerii unioniști: „PNL este singurul partid care nu ne-a invitat la dialog!” Ecouri în mediul educațional din Constanța: „Unificarea țării, un deziderat național care nu poate fi rupt de educație și cultură!”

Sâmbătă s-au aflat pe toate micile ecrane: unioniștii care au organizat marșul Luptă pentru Basarabia au intrat în conflict cu jandarmii și tensiunile au escaladat până târziu, în noapte. Nu s-au lăsat și putem spune că și-au atins obiectivul, întrucât, duminică, partidele au început să cheme delegația tinerilor unioniști pentru discuții.

Aceștia cer asumarea Unirii României cu Republica Moldova ca obiect principal de țară. Potrivit liderului platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion, singurul partid care nu a dorit să discute cu unioniștii este PNL!

untitled

„Au început să ne vrăjească, să ne învrăjbească, e nebunie ce-i aici, zici că suntem în House of Cards! În fine, noi vrem o declarație a Parlamentului. În momentul în care se va face referendumul în Republica Moldova, Parlamentul de aici să dea o declarație favorabilă. Adică, dacă majoritatea din Moldova vor vota pentru Unire și Parlamentul de aici să voteze „Da!” De principiu, cam toți au fost de acord. ALDE a mârâit un pic. Daniel Constantin a vrut să vorbim și de parcursul european al Moldovei… Ne-am întâlnit cu Traian Băsescu, Marian Munteanu, Bogdan Diaconu, Daniel Constantin și apoi și cu Călin Popescu Tăriceanu. Nu ne-am văzut cu Dragnea, e plecat din București și ne vedem marți sau miercuri, așa că am discutat cu Ecaterina Andronescu, împuternicită să vorbească în numele lui Liviu Dragnea. PNL sunt singurii care nu ne-au primit!”, a spus George Simion, pentru TOMIS NEWS.

Unioniștii din Acțiunea 2012 așteaptă ca și ultimul partid care participă la alegerile din 11 decembrie și nu a dialogat cu ei încă, respectiv PNL, să o facă cât mai curând. Totodată, unioniștii cer partidelor politice respectarea promisiunilor făcute și asumarea unirii cu Republica Moldova ca proiect de țară.

Tinerii care au desfășurat sit-in-ul din Piața Universității au plecat, luni, acasă și nu au făcut-o cu mâinile goale: 15 000 de titluri de carte românească au fost duse cu autocarele unioniștilor, din donațiile aduse la corturi, iar acestea vor ajunge în bibliotecile sătești din Republica Moldova. Colegii lor de la Acțiunea 2012 din București vor solicita în această săptămână partidelor politice să parafeze înțelegerile făcute duminică cu ei. PNL, singurul partid care nu a primit protestatarii, este rugat să o facă cât mai grabnic.

50 din cei 200 de oameni care au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică în corturile instalate în Piața Universității au fost din Constanța. Aceștia, cei mai mulți dintre ei studenți la Universitatea Maritimă, s-au alăturat platformei unioniste Acțiunea 2012 pentru singurul obiectiv: asumarea Unirii României cu Republica Moldova ca obiectiv principal de țară!

CITEȘTE ȘI:

Studenții de la UMC stau în corturi, alături de unioniști. Patricia Iercoșan: „Eram în față când au intervenit jandarmii. Stăm aici până ne cheamă partidele la dialog”

Ecoul unionist nu s-a resimțit doar la Universitatea Maritimă din Constanța, ci și în treptele inferioare. Luni, directorul Colegiului „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Vasile Nicoară, a precizat că nu poate să fie indiferent la ceea ce se petrece în prezent în societate și i-a îndemnat pe elevi să „contribuie prin forțele lor la unificarea țării”.

„Suntem într-o perioadă de efervescență culturală și înțelegem să ne apropiem de jubileul aniversării a 100 de ani de la înființarea statului modern național, de aceea noi am dezvoltat după un plan un parteneriat cu liceul care poartă același nume, „Mircea cel Bătrân” din Chișinău. Săptămâna trecută am fost cu un grup de 30 de profesori la un schimb de experiență, chiar de ziua Chișinăului și am avut și o donație de rechizite și de carte școlară pentru colegii noștri de acolo, a fost un schimb foarte fructuos de mesaje, de sentimente și am constatat parcă mai mult decât bănuiam că sunt foarte dornici de a fi împreună și de a colabora. Evenimentele care se petrec în societate nu ne pot lăsa indiferenți și adresez elevilor noștri îndemnul de a contribui prin forțele lor la unificarea țării! E un deziderat național și nu poate fi rupt de educație și de cultură!”, a spus directorul Colegiului „Mircea cel Bătrân”, Vasile Nicoară.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.