Tinerii social-democrați constănțeni, în vizită la Parlament. Deputatul Vișan: „Poate le stimulăm apetitul de a intra în politică” Senatorul Mihu: „Probabil vom avea un Parlament cu mult mai mulți oameni dedicați”

Aproximativ 20 de tineri social-democrați constănțeni au vizitat, luni, Palatul Parlamentului, la invitația senatorului Ștefan Mihu și a deputatului George Vișan. Procedura legislativă, în esență, nu este una complicată, dar, în general, necunoscută publicului larg. Dezinteres sau nu, cert este că tinerii au nevoie să afle cum decurg pașii legislativi în România, pentru că, până la urmă, vorbim de legile care au impact asupra fiecăruia dintre noi, în fiecare zi. De asemenea, necunoașterea acestui domeniu facilitează erori și, în acest sens, suntem martorii multor gafe parlamentare în tânăra noastră democrație.

tur

Astfel, potrivit deputatului Vișan, turul de astăzi al social-democraților constănțeni tocmai acest scop a avut: cunoașterea.

„Este un mod de a se familiariza cu ceea ce înseamnă a fi parlamentar, care este circuitul legislativ în ambele camere, cam cum decurge un program al parlamentarului și poate le stimulăm apetitul de a se implica mai mult în politică. Viitori parlamentari… de ce nu? Viitori lideri… Sunt tineri și au tot viitorul în față”, a spus George Vișan, pentru TOMIS NEWS.

tur 3

Tinerii social-democrați au ajuns după-amiază la Parlament, au vizitat mai multe săli, începând cu cele ale Biroului Permanent ale Senatului, apoi unele destinate diverselor festivități, iar ghidajul a continuat cu ședințele de plen ale Camerei Deputaților și Senatului.

tur 4

Potrivit senatorului Ștefan Mihu, această vizită se încadrează în registrul mai larg al mai multor vizite, de care nu beneficiază doar membrii de partid, ci și studenți sau elevi fără afiliere sau simpatie politică.

„Nu au fost cu o ocazie anume, eu obișnuiesc de când am fost ales, împreună cu colegii mei, să invităm tineri să vadă despre ce e vorba în Parlament, fără să impun ceva anume. De exemplu, astăzi au fost tinerii social-democrați, dar au fost invitați și studenți de la Universitatea „Ovidius”, am avut invitați elevi de la un liceu din Constanța. Le-am arătat, fără culoare politică, despre ce e vorba, cum este procesul legislativ, să vadă ce se întâmplă în acest Parlamentul României. (…) Eu cred că tinerii sunt garanția că vom avea un viitor mai bun și dacă tinerii văd despre ce e vorba și în felul acesta iau în cunoștință de cauză hotărâri pentru viitor, politic vorbind, probabil vom avea un Parlament cu mult mai mulți oameni dedicați și care să fie folositori pentru elaborarea unor legi corecte și normale”, a spus senatorul Ștefan Mihu, pentru TOMIS NEWS.

tur 5

CITEȘTE ȘI:

Membrii PES Activists învață la Constanța cum ar trebui să gestioneze România președinția Consiliului UE

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *