Tinerii din Constanța cer Ministerului Tineretului și Sportului să dea dovada de tărie pentru „oprirea delapidării patrimoniului UTC”

Tinerii din Constanța solicită aprobarea de urgență a Regulamentului de aplicare a Legii nr. 146/2002 privind fundațiile pentru tineret. Demersurile Ministerului vin în contextul în care Federația Tinerilor din Constanța a insistat în mod constant în ultimii 4 ani pentru aprobarea acestui regulament. Ca urmare a aprobării a acestui regulament, nu ar mai trebui să existe niciun fel de blocaj pentru aplicarea Legii nr. 146/2002 care stabilește compunerea organelor de conducere ale fundațiilor, modul de control al acestora, registrul fundațiilor dar și inventarierea patrimoniului UTC.nAstfel, trei din cei cinci membri ai consiliului de conducere urmează să fie numiți de către consiliul județean, iar ultimii doi de către asociațiile de tineri din respectivul județ. Supravegherea fundațiilor este realizată de către o comisie formată din reprezentanți ai prefectului, consiliului județean, direcției județene pentru sport și tineret și administrației județene a finanțelor publice.

În prezent, activitatea Fundației Județene pentru Tineret e recunoscută ca fiind una obscură, în afara cadrului legal, iar situația patrimoniului UTC în județul Constanța este una jalnică, așa cum a fost documentată de mass-media în ultimii ani.

Solicităm aprobarea de urgentă a Regulamentului pentru aplicarea Legii nr. 146/2002 pentru oprirea jafului acestui patrimoniu care, conform legii, este destinat tinerilor. Ne-am săturat de tot felul de combinații ale unor persoane condamnate sau urmărite penal care folosesc acest patrimoniu pentru propria bunăstare, în timp ce tinerii nu beneficiază de acesta, contrar legii. Îi solicităm ferm domnului ministru Stroe să nu cedeze și să nu sprijine grupurile care, în aceste momente, fac demersuri disperate pentru a nu se investiga activitatea lor” a declarat George Farauanu, președintele Federației Tinerilor din Constanța.

Salutăm și susținem demersurile Ministerului Tineretului și Sportului pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 146/2002 privind fundațiile pentru tineret în contextul în care activitatea acestor fundații nu este corespunzător investigată sau chiar cunoscută în spațiul public. Menționăm că în județul nostru singură metodă de comunicare cu această fundație este pagină de facebook și nimic altceva, comunicarea cu tinerii este 0, iar activitățile cu aceștia nu există fizic. Domnule ministru Stroe, vă rugăm să nu luați act de demersurile rău intenționate ale grupurilor de interese în ceea ce privește acest patrimoniu” a declarat Bugescu Andreea, Vicepreședinte Administrare și Relații Interne Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici Constanța

 “Mi se pare incredibil cum o lege care a fost adoptată în 2002 nu se aplică nici în momentul de față. Ce mai așteaptă autoritățile? Inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului  este una bună, dar sperăm că va fi și dusă la bun sfârșit. Ce s-a întâmplat până acum cu acest patrimoniu nu mai poate fi ascuns, tinerii trebuie să primească ce este al lor! Mai ales că, în județul nostru mișcarea de tineret are nevoie de un sprijin real.” a declarat Sabina Spătariu, președinte al Asociației Elevilor din Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Tinerii din Constanța cer Ministerului Tineretului și Sportului să dea dovada de tărie pentru „oprirea delapidării patrimoniului UTC”

  • duminică, 3 mai 2020 la 06:56
    Permalink

    Stimată redacție. Având în vedere că preluați declarațiile injurioase ale unor persoane ce nu reprezintă tinerii in Constanta va solicitam sa privați cele publicate cu documente oficiale din care sa rezulte cele publicate. Menționăm că cele Federația Tinerilor au pierdut procese cu privire la aplicarea OUG166/2002. In cazul in care nu veti prezenta aceste documente ne vom rezerva dreptul sa acționăm în instanță.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *