Tinerii constănțeni, încurajați să-și facă auzite vocile, în cadrul unui schimb de experiență Erasmus+

Constanța primește la sfârșitul acestei luni vizita a opt tineri din Italia, Spania, Croația și Bulgaria care se vor alătura altor doi voluntari români, pentru a pune la punct toate detaliile proiectului “Raise your voice”, coordonat de Asociația Youth Vision.

Proiectul își propune să-i încurajeze pe tineri să-și facă vocile auzite atunci când vine vorba despre drepturile omului, să-i ajute să-și dezvolte competențele necesare pentru a lupta pentru apărarea drepturilor lor, a drepturilor sociale și a mecanismelor lor de protecție la nivel local, național și european și să-i determine să lupte pentru incluziunea socială a persoanelor ce provin din categorii devaforizate. Drepturile omului constituie coloana vertebrală a unei societăți juste și, cu toate acestea, sunt des ignorate sau revocate atunci când nu sunt convenabile din punct de vedere politic sau sunt considerate obstacole în calea obiectivelor politice, de mediu și economice.

La Constanța, în cadrul vizitei de planificare desfășurată în perioada 30.08.2019-02.09.2019, tinerii vor avea la dispoziție spațiul de lucru pentru a face schimb de informații, experiențe, înțelegere și dialog intercultural. Totodată, cei 10 tineri vor discuta despre programul de activități ce se vor desfășura pe perioada proiectului, despre sesiunile susținute și vizitele în cadrul instituțiilor administrative, despre promovarea proiectelor și valorificarea rezultatelor finale.

Cursul propriu-zis se va desfășura la Constanța, în perioada 11-21.10.2019, iar proiectul „Raise your voice” se va încheia în luna martie a anului viitor, beneficiind de finanțare prin programul Erasmus+ (Acțiunea Cheie 1, mobilitatea tinerilor). Până în prezent, peste 150 de tineri au ajuns la Constanța prin intermediul Asociației Youth Vision, ca participanți în programele Erasmus+.

Erasmus+ este programul prin care Uniunea Europeană sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde de euro, bani cu ajutorul cărora peste 4 milioane de europeni vor putea câștiga experiență și avea acces la studii, formare și voluntariat în străinătate.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.