Theodor Paleologu, prezidențiabilul PMP! Palaz: „Dintre toți candidații, este singurul care nu citește de pe foi. Asta spune multe!”

Theodor Paleologu este propunerea pentru candidatura la prezidenţiale din partea Partidului Mişcarea Populară, pe care preşedintele de onoare al PMP, europarlamentarul Traian Băsescu, a făcut-o duminică la Colegiul Naţional al formaţiunii politice. De asemenea, Băsescu l-a propus pentru funcţia de purtător de cuvânt al partidului şi al campaniei electorale a PMP pe Mihail Neamţu, care a fost principalul contracandidat al lui Paleologu, dar care s-a retras din cursă sâmbătă seară.

„Educația va fi una dintre marile mele teme de campanie. Eu consider că e destul de rușinos faptul că doi foști profesori nu sunt în stare să vorbească fără fițuici, anume citesc prost texte proaste scrise de consilieri proști. De aceea am considerat că e important să mă implic. Nu aveam această dorință inițial, dar am considerat că trebuie să o fac pentru că e vorba de cum ne prezentăm față de noi înșine, dacă ne convine ca disputa să fie în ultimă instanță între două persoane care nu au cu adevărat autonomie și anvergura necesară pentru funcția de președinte al României. (…) Nu aș vrea ca Dan Barna să se supere pe mine. Eu i-aș spune-o cu toată franchețea la un pahar de bere. Oricând îl numesc într-un post de ministru, dar pentru președinția România referințele la Star Trek, Games of thrones și Matrix nu sunt suficiente. E important să cunoști foarte bine Constituția, să ai o bună cultură politică, să ai o bună experiență internațională, o bună experiență diplomatică. Poate că o va dobândi în timp”, a declarat Theodor Paleologu, la finalul ședinței Colegiului Național al PMP.

Europarlamentarul Băsescu, președinte de onoare al PMP, a vorbit duminică despre calitățile lui Theodor Paleologu, precizând că dacă ar câștiga alegerile prezidențiale ar fi un bine pentru România. Băsescu și-a exprimat speranța ca Paleologu să-i „încurce rău” pe Dan Barna și Viorica Dăncilă, punctând că și-ar dori ca aceștia din urmă să nu intre în turul doi. Totodată, Băsescu și-a anunțat retragerea oficială din PMP, susținând faptul că „implicarea mea în tranziţia către un nou PMP se va încheia la sfârşitul anului”.

basescu pmp

Palaz: „Vom avea lansare și la Constanța!”

Referitor la propunerea partidului de a-l arunca în lupta prezidențială pe Paleologu, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, ne-a precizat faptul că partidul, cunoscut ca ofensiv, a ales un candidat mai… defensiv, care însă astăzi a surprins.

„Este o nominalizare foarte bună și o să îl susținem. Important este că a făcut o înțelegere cu Neamțu și a ieșit cel mai bun dintre ambii candidați! Am rămas surprins astăzi, eu îl știam pe Paleologu cu o politică mai soft, dar azi a fost destul de agresiv și va face o figură bună în alegeri. Chiar i-am și spus! M-a surprins plăcut și este un candidat care are vorbele la el. Este singurul profesor care poate să țină un discurs fără să îl citească! Și alți candidați se recomandă ca profesori, dar de fiecare dată când vorbesc citesc de pe foi! Asta spune multe! Sigur va veni (Paleologu – n.r.) și la Constanța pentru lansare!”, a spus Palaz, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.