Spread the love

Într-un mediu antreprenorial ideal, pe lângă taxele permisive la stat și mediul propice de dezvoltare, întreprinzătorii și-ar dori și colaboratori serioși. Din păcate, în Constanța încă există „țeparii”, acești „colaboratori” care strică piața și se încadrează mai degrabă în zona penală. În atenția autorităților a intrat, după mai mulți ani, D. S. Deține mai multe firme, printre care SC Mario Plast Construct SRL, SC Bangovit SRL și SC Blue Line Plast SRL. A „strâns” peste 20 de dosare de înșelăciune la Judecătoria Constanța, printr-o practică nicidecum inedită, ci simplă și care ar trebui să ne pună pe toți pe gânduri: promite lucrări de construcții, încasează banii în avans și apoi… dispare!

Mai mulți antreprenori constănțeni ne-au semnalat că au fost țepuiți de D.S.

„El zice că se ocupă cu montarea de geamuri termopan. Încasează banii și apoi nu mai răspunde la telefon. El cere și avans de 80%, prin care promite o reducere. Nu doar eu am pierdut bani, știu pe cineva care a pierdut așa și 10.000 de euro!”, ne-a spus M.D., din Constanța.

Mai multe detalii despre D.S., așa cum susține M.D., AICI!

„Nu sunt țepar! Firmele mele trec prin vremuri grele. Vreau să dau banii înapoi!”

De partea cealaltă, D.S. a contactat TOMIS NEWS pentru a-și expune punctul de vedere și spune că vremurile grele în care firmele sale se află în prezent nu îi permit să termine toate lucrările, iar cu unele persoane a discutat să rezolve amiabil neînțelegerile, prin returnarea banilor.

„De la ultima țeapă pe care eu am luat-o în octombrie 2015, din păcate, am tras după mine câteva persoane. Recunosc! Dar, am și dat înapoi și dau înapoi. Vorbesc cu oamenii, nu mă ascund, țin fruntea sus! Habar nu am, în viața mea nu am luat 10.000 de euro! Noi suntem montatori de tâmplărie, am semnat niște contracte și am împărțit banii, din profit nu ne-am oprit de tot, am făcut în așa fel încât să fim activi, adică am lucrat și cu banii clientului: luam de la Gigel și montam la Ionel, ce mai rămânea mai făceam încă o lucrare. La un moment dat, persoanele cu care sunt probleme nu au mai putut să aștepte din diverse motive. Le-am explicat că trec prin vremuri grele, că voi lucra mai întârziat, dar voi lucra sigur. Nu au vrut, au vrut să reziliem și să le dau banii. Vă dați seama că viteza mea de a da banii înapoi nu a fost rapidă, dar am dat o parte. Sunt două persoane la care nu am dat deloc, dar până la 20 de persoane… pentru mine, nu mai am cuvinte! (…) A rămas să le dau banii înapoi, i-am sunat, le-am spus că am avut probleme, sunt aici, aceeași firmă, aceeași adresă, nu am de gând să mă ascund. Mi-au zis că așteaptă să ia banii… (…) S-a rupt lanțul și am oprit, la un moment dat, orice activitate timp de o lună, pentru a putea să discut cu toată lumea. Nu fug, nu mă ascund… mi s-a vandalizat mașina, am fost la Poliție, nu mai spun… Și eu ca persoană poate că aș reacționa la fel, pentru că statul nu ne ajută… (…) Eu nu pozez în victimă, dar ca om le rezolv! Eu recunosc, la fiecare am dat câte 300 lei, 500 lei, cum am… am vrut să închidem amiabil, omenește. Nu vreau să mă salute pe stradă, dar nici să strige după mine cu portavocea, că nu acesta este targetul meu!”, a spus D.S., pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

6 thoughts on “„Țepar” de Constanța? Ia banii în avans și apoi nu mai răspunde la telefon! Replica antreprenorului acuzat”

 1. O jigodie. Umbla relaxat prin Mamaia cu umflatul ala de fiu’su….imi venea sa-i trag un spitz in cur ( la tatâne).
  A avut blat la Politie nu a patit absolut nimic nimic.S-a pus praful pe dosare. Asta e tara astia sunt militienii. Rusine Politia Constanta!

  1. Omule esti frustrat maxim. Ce treaba are copilul in toata povestea asta? Dementi ca tine nu ar trebui lasati liberi pe strada.Cunosc situatia si persoana foarte bine. Nu a dat spaga nimanui.Va place sa aberati pe internet si sa scrieti ce va taie capul ca oricum nu va face nimeni nimic.

   1. Simionescule ti-ai facut si ID? Mars la munca in mortii matii de nenorocit cu toata familia ta!Sa te ia dracu de nemernic!Cunosti pe mata cel mult!

 2. Încă una, aceeași poveste pe lângă faptul că am virat banii prin bancă autoritățile clasează dosare și contestații pe banda rulantă

 3. Omul da si spaga indubitabil ca sa scape nevatamat. I-am facut reclamatii la OPC nimic la politie nimic la ANAf nimic.MOMENTAN ca nu-l las pe baiatul ” destept ” in pace.Are nenea ac si de cojocul lui he he! Chiar daca dureaza!
  Trage tepe in continuare vad.
  Auzi ce javra penala ca ” doar la doi nu a dat banii inapoi ”
  Clar sunt unul dintre cei doi!

 4. Schema PONZI cu Termopane
  Personajul este tepar de cariera. Are minim 22 de dosare de inselaciune depuse pe numele si firmele lui la Judecatoria Constanta. Si nu are nici o problema – da tepe in continuare pentru ca legile romanesti ii permit. Singura lui modalitate de a inapoia o parte din sume celor tepuiti deja este sa dea alte tepe. Genul asta de indivizi afecteaza grav orice incredere in firmele noi si/sau mici fara notorietate. Personajul plateste ca sa fie pe prima pagina la cautari pe google si astfel atrage cetateni de buna credinta, carora le face oferte in pretul pietei si apoi ii atrage prin promisiunile ca el va executa lucrarea intr-un termen mai rapid decat marile firme de pe piata Constanteana. Graba strica treaba si te lasa cu buzunarul gol !
  Feriti-va de acest individ si faceti-l cunoscut in tot orasul. Daca am avea un panou al rusinii/teparilor in oras, poate am fi mai in siguranta..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *