Spread the love

Plenul Senatului a votat, marți, în calitate de for decizional, introducerea în Legea educației naționale a interdicției ca în unitățile școlare să se desfășoare activități „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Inițiatorul legii, senatorul Vasile Cristian Lungu (PMP), a explicat că ideologia de gen, pe care dorește să o interzică în școli, propăvăduiește că un copil ar trebuie să fie lăsat să-și aleagă singur genul. De exemplu, un copil cu organe sexuale masculine să poată să nu facă schimbare de sex dar să aleagă să fie de gen feminin și autoritățile să se refere la el ca la o ea. Senatorul a indicat că teoria pe care vrea să o interzică în școli este că poate exista și un „gen fluid”: o persoană să susțină în fiecare zi că are un alt gen – azi masculin, mâine feminin. Există, a menționat senatorul, zeci de genuri inventate de susținătorii acestei ideologii, din care o persoană ar putea să-și aleagă genul.

La dezbaterile din Parlament, deputatul PNL Daniel Gheorghe a susținut la tribuna Camerei Deputaților actul normativ inițiat de populari, punctând faptul că „poate vorbim odată și de impostura universitară, de colecționarii de titluri, de diplome, de catedre, care răspândesc otrava în loc să răspândească știința în universități”.

„Se vorbește de așa-zisa ideologie de gen, care e o năstrușnicie, practic fiecare se poate crede ba femeie, ba bărbat, era un caz celebru cu un mare universitar care se credea viezure la un moment dat… Putem să trecem prin toate stările posibile! O lege absolut normală adoptată de Parlament, de ce ar fi putut ea să provoace o mare nedumerire? S-au trezit toți radicalii progresiști, neomarxiști, pornind de la brigada roșie din USR și mergând până la toate ONG-urile care se activează la comandă de fiecare dată când cineva vorbește de libertate personală, de morală sau de valori fundamentale în societatea românească. Se spune că această lege ar avea legătură cu egalitatea de șanse între femei și bărbați… o aberație! Nimeni nu pune sub semnul întrebării așa ceva, ba din contră! Au venit niște domni de la universități care vorbesc că se încalcă libertatea academică, iarăși o aberație! Poate vorbim odată și de impostura universitară, de colecționarii de titluri, de diplome, de catedre, care predau diferite ideologii, care răspândesc otrava în loc să răspândească știința în universități. Poate fi o discuție la un moment dat. Ideologia de gen vine de la o aberație, se consideră genul nu este egal cu datul biologic. Pur și simplu nu este recomandat ca un copil de școală primară să fie învățat despre tratamentele hormonale în vederea schimbării sexului natural sau să creadă că dimineață se trezește băiat, iar seara se culcă fetiță. Sunt chestiuni nefirești care derivă din această ideologie, un construct neomarxist. Mă uit la oameni care au pretenții de intelectuali și care pun în spatele lor pe Eminescu, Iorga, iar ei reiau diatribele ideologice ale marxismului cultural. Nu este rolul școlii să predea copiilor teorii controversate, extremiste sau tot felul de bizarerii, cine știe unde vom ajunge dacă vom continua în acest fel. Sper ca președintele României va promulga această lege și vom înțelege toți un lucru clar: genul este o chestiune care ține de naștere și nu un construct social!”, a spus Daniel Gheorghe.

Promotorii teoriei controversate au găsit înțelegere la asociațiile reprezentative de… elevi. Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) au transmis miercuri faptul că „o astfel de decizie va avea efecte negative, afectând în mod direct elevii care aparțin comunității LGBTQ+”, poziționându-se astfel ca susținători ai practicării sexului între minori.

Dincolo de aspectele sociale, cele politice cântăresc enorm la Palatul Cotroceni, unde președintele Klaus Iohannis nu este de acord cu prevederile proiectului de lege adoptat marți de Senat prin care se interzice în școli și universități orice referire la identitatea de gen. Intenția lui Iohannis nu reprezintă o surpriză, având în vedere că acesta s-a declarat în repetate rânduri un susținător al drepturilor și libertăților individuale și s-a opus inițiativelor de limitare a acestora. La referendumul pentru familie, susținut de PNL în 2018, șeful statului a refuzat să îndemne cetățenii la vot și s-a prezentat la urne seara târziu, pentru a nu-și mobiliza simpatizanții.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *