Teodosie, IERTAT de Justiție: Toți inculpații în dosarul Nazarcea au fost achitați!

Sărbătoarea Înălțării Domnului aduce tuturor bucuria înălțării unei justiții drepte, reacționează, joi, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

„Pe fond, s-a demonstrat că toți slujitorii Domnului și ceilalți inculpați au fost târâți pe nedrept într-un proces. Pentru aceasta nu condamnăm pe nimeni, ci ne rugăm în continuare lui Dumnezeu, iertând pe cei ce au văzut infracțiuni acolo unde nu e cazul. Arhiepiscopia Tomisului mulțumește Curții de Apel pentru că a săvârșit o judecată dreaptă și nu s-a lăsat influențată de presiunile exterioare actului de justiție. Avem încrederea că Înalta Curte va păstra această sentință de achitare a tuturor celor din dosarul Nazarcea”, au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei.

Curtea de Apel Constanţa l-a achitat joi pe arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, în dosarul în care este judecat pentru că ar fi obţinut ilegal fonduri europene. Achitarea a fost pronunțată de Cristian Deliorga, numit recent de PSD judecător la Curtea Constituțională.

DNA a cerut instanţei condamnarea lui Teodosie la perioada maximă prevăzută de lege şi achitarea prejudiciului creat, de aproape 1,4 milioane de lei, în timp ce avocatul acestuia a solicitat achitarea clientului.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *