Teodosie așteaptă „cât mai mulți credincioși” la pelerinaj. Transmisia online, BRUIATĂ

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat luni, la începerea ceremoniei religioase de la Peştera Sfântului Apostol Andrei, că aşteaptă să vină mai mulţi la credincioşi la această sărbătoare. El le-a recomandat celor care nu pot participa fizic la slujbă să o urmărească pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. Zeci de maşini cu oameni din alte localităţi decât Ion Corvin au sosit luni dimineaţă la Peştera Sfântului Apostol Andrei, fiind verificaţi de către poliţişti şi de către jandarmi. La ceremonia religioasă nu pot participa decât cei care au domiciliul în localitatea Ion Corvin pe raza căreia se află Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat luni, înainte de începerea ceremoniei religioase de la Peştera Sfântului Apostol Andrei că aşteaptă cât mai mulţi credincioşi la această ceremonie.

Aşteptăm să vină mai mulţi credincioşi. Am văzut că este bunăvoinţă pentru că toţi sunt români, fiind români nu pot să fie împotriva românilor, fiind creştin-ortodocşi nu pot să fie împotriva fraţilor lor. (…) Românii care sunt acasă ne pot urmări pe Facebook, pe pagina Arhiepiscopiei să se roage împreună cu noi, să simtă că harul de la Peştera Sfântului Andrei, dacă se roagă sincer şi curat, că nu au putut ajunge, ajunge harul lui Dumnezeu la ei, rugându-ne noi şi pentru ei”, a transmis Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

pestera 2

Slujba de la Peștera Sfântului Andrei din Județul Constanța nu poate fi transmisă LIVE așa cum a fost în fiecare an. Organizatorii și credincioșii cred că au a „face” cu un bruiaj profesionist pentru ca evenimentul să rămână unul strict local. Totul în condițiile în care în ultimele zile a existat o adevărată campanie a autorităților centrale și locale prin care cetățenii erau îndemnați să nu meargă la marea sărbătoare creștină pe motiv că există un risc puternic de infectare cu coronavirus. De partea sa, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut apel la credincioși să vină și la instituțiile de forță să permită prezenta pelerinilor pentru că totul a fost aranjat astfel încât riscul de infectare să fie inexistent.

Slujba este în plină desfășurare și la ea sunt prezenți credincioși din Localitatea Corvin, unde se află Peștera Sfântului Andrei, dar și din ale părți ale județului și țării, chiar dacă în număr mai mic, dar au venit. Filtrele în număr mare instituite de Poliție și Jandarmerie sunt destul de laxe pentru că au permis ordin să nu ”fie cu scandal” și cei care totuși și-au luat inima în dinți și au mers acolo sunt verificați, dar nu și împiedicați să participe la marea sărbătoare.

Relaxarea de care dau dovadă instituțiile de forță, în contrast total cu amenințările din ultimele zile, are rațiuni strict electorale și există posibilitatea ca toți care trec prin filtru să primească ulterior amenzi pentru curajul de a participa.

Zeci de maşini cu oameni din alte localităţi au sosit Peştera Sfântului Apostol Andrei, iar aceştia au fost verificaţi de către forţele de ordine. La manifestările religioase nu pot participa decât persoanele care au domiciliul în comuna Ion Corvin pe raza căreia se află Peştera Sfântului Apostol Andrei, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a interzis pelerinajele religioase pentru cei din alte localităţi după ce incidenţa la nivelul judeţului a trecut de 3.

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti asigură măsurile de ordine publică la această ceremonie religioasă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *