Spread the love

Ieșit pentru o bună perioadă de timp din prim-planul politicii, din cauza problemelor penale, fostul lider al PNL-PDL Vasile Blaga, zis și „buldogul“, vrea să revină în centrul atenției. Fostul co-președinte al PNL Vasile Blaga a sunat adunarea mai multor foști democrat liberali de frunte, pe care i-a convocat la o ședință, miercuri, 18 iulie. Întâlnirea în cauză a zguduit PNL, formațiune politică și-așa șubrezită din cauza unei conduceri care, practic, nu convinge. „Semnalul de unitate” invocat de Blaga a fost tocmai mărul discordiei: lipsește unitatea!

CITEȘTE ȘI:

Blaga îi cheamă la oaste pe foștii democrat liberali! Huțucă: „Dacă ședința este pentru a alinia forțele în jurul partidului, aceasta e binevenită“

Vechii liberali suspectează că foștii PDL-iști au avut, de fapt, de transmis alte mesaje decât cele oficiale, aspect care se resimte. Tensiunile interne au izbucnit prin vocea președintelui CJ Ilfov și președinte al PNL Ilfov, Marian Petrache, care a susținut, luni, că „doar un Congres extraordinar ar putea lămuri toate problemele din interiorul PNL”.

„Nu am avut, din păcate, conducători suficient de hotărâți și inspirați. Nu ar fi apărut atâtea falii între noi! (…) Și azi cred că fuziunea a fost singura solutie. Și azi cred că este varianta cea mai bună. Și ca opoziție la PSD, dar și în lupta pentru electoratul de dreapta. Faptul că acest proces nu a fost condus corect, s-a observat în alegerile din 2016. (…) Gestul lui Blaga, nu acela de a se întâlni cu niște vechi camarazi, ci acela de a ieși pe treptele sediului PNL și de a da sfaturi, a fost un gest total neinspirat. (…) Blaga este un politician prea experimentat ca să facă o gafă de o asemenea dimensiune fără sa aibă o gândire! (…) Din punctul meu de vedere, lucrurile trebuiesc (sic!) clarificate și asta numai un Congres poate să o facă!”, a spus Petrache.

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, ne oferă alte detalii. Acesta consideră că nu există divergențe în partid din cauza fostelor apartenențe.

„Eu fac parte din BEx, forma de conducere a PNL și acolo, unde sunt destul de mulți colegi, îmi este greu să fac distincție între foști PNL-iști și foști PDL-iști, nu văd tabere organizate în vreun fel. Pe anumite subiecte, sunt PNL-iști și PDL-iști pro la fel de bine cum sunt contra! Nu este partidul scindat… Faptul că Blaga și-a dorit să se întâlnească cu foștii PDL-iști și să pună problema în ce măsură partidul se îndreaptă într-o direcție bună sau nu… probabil că a făcut-o pentru faptul că anumiți primari din fostul PDL, din localități foarte mari, erau cumva poziționați anti Orban și doreau în regim de urgență schimbată conducerea partidului. Eu cred că modul în care i-a adunat Blaga din punctul de vedere al comunicării a fost greșit și nu îmi dau seama dacă chiar acelea au fost mesajele pe care a vrut să le transmită sau au fost alte mesaje… Blaga, fiind un individ versat din punct de vedere politic, probabil a vrut să își facă reintrarea în joc… Nu știu să răspund exact!”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

În altă ordine de idei, președintele liberalilor constănțeni a ajuns la alte gânduri în ultimele săptămâni, considerând în prezent că un eventual Congres ar fi o soluție. Cauza nu ar fi PDL vs. PNL, ci traiectoria neclară a partidului. De asemenea, discursul tolerant al lui Huțucă la adresa lui Ludovic Orban din ultima perioadă începe să prindă alte nuanțe, deputatul liberal lăsând de înțeles că nu ar spune „nu” unei eventuale schimbări a conducerii centrale.

„S-ar putea să fie oportună organizarea unui Congres, în măsura în care teme privind nemulțumiri legate de managementul partidului nu pot fi aliniate în foruri precum BPN sau CN. (…) Strategiile partidului nu se stabilesc la nivel de Congres, ci la nivel de BEx sau BPN. Problema care se pune: în ce măsură această criză prin care trece PNL, partid destul de slăbit din cauza acestui bombardament mediatic la care este supus, poate gestiona actuala conducere și poate depăși momentul sau poate e nevoie de un Congres pentru a genera o altă structură de conducere, astfel încât la nivelul PNL să existe mai multă unire, mai multe abordări în comun. Într-adevăr, se prezintă acum mai multe facțiuni în interioriul PNL și se simt abordări diferențiate. (…) Inclusiv actuala conducere ar putea să accepte o altă strategie în ceea ce privește comunicarea mediatică, planul de acțiuni, direcția comună, agenda pentru președinție, alegerile europarlamentare, cred că se pune problema de mediere și alinere a pozițiilor în cadrul PNL”, a concluzionat Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Epoca Ludovic Orban la șefia PNL se apropie de final? Huțucă: „Nu am ce să reproșez președintelui. Sunt și atacuri din exterior, dar trebuie să punem pe masă o direcție clară și să schimbăm comunicarea”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *